Diaspora Haberleri

Medet Önlü’nün Katil Zanlısı İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Ankara’da öldürülen Çeçen-İçkeriya yönetimi temsilcisi Medet Ünlü davasında savcı sanık Murat Aluç için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Ankara’daki ofisinde 2013 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Medet Önlü cinayetine ilişkin davada savcı mahkemeye esas hakkında mütalaasını verdi. SavcıYasemin Banu Aksoy, sanık Murat Aluç’un Medet Önlü’yü tasarlayarak öldürmekten cezalandırılmasını istedi.

SAVCI MÜTALASINI VERDİ

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı Aksoy, sanıklar Rızvan Ezbulatov ile Ömer Peltek’in savunmaları alınamadığı için haklarındaki dosyanın ayrılmasını istedi.

Sanık Murat Aluç’un Medet Önlü’yü tasarlayarak öldürdüğünün sabit olduğunu belirten savcı Aksoy, Aluç’un tasarlayarak öldürme ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca Aluç’un tutukluluk halinin devamını da istedi.
Savcı Aksoy, sanıklar Mehmet Akif Cömert, İbrahim Şimşek, Hakan Şimşek, Ömer Şimşek, Mehmet Kara, Cihan Çetinkaya’nın üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair delil bulunmadığından beraatlarına karar verilmesini talep etti

İddianamede, Medet Önlü’yü ofisinde vuran ve daha sonra yakalanan Murat Aluç, Rızvan Ezbulatov, Ömer Peltek, İbrahim Şimşek, Mehmet Akif Cömert hakkında tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, Hakan Şimşek, Ömer Şimşek, Mehmet Kara, Cihan Çetinkaya hakkında “suçluyu korumak” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu