Haberler

SEFERBERLİK TASARISI RUSYA’YI KARIŞTIRDI

RUSYA'DA ASKERE ALIM MERKEZLERİ YAKILIRKEN, SİBİRYA’DA BİR KAYIT MEMURU VURULDU

Bölgesel yetkililer bugün yaptığı açıklamalarda, Başkan Vladimir Putin’in taslağıyla ilgili hoşnutsuzluğun uzak bölgelere yayılmaya devam ettiğini söylediler.

Irkutsk bölgesindeki bir askere alım ofisinden alınan görüntülerde, yorgun bir adamın başka bir adamı nokta atışıyla vurduğu ve diğerlerini toplantı salonundan çıkarttığı görülüyor.

Video, Putin’in Ukrayna’daki savaş için yaklaşık 300.000 yedek askerin göreve çağrılması taslağına en dramatik öfke örneklerinden biri oldu.

Moskova’nın 5 bin kilometre doğusundaki Irkutsk bölgesi valisi Igor Kobzev, askere alma subayı Alexander Yeliseyev’in ciddi şekilde yaralandığını ve şu anda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Kobzev’in kimliğini açıklamadığı saldırgan, Irkutsk’un Ust-Ilim kasabasındaki askere alım ofisinde gözaltına alındı.

Güvenlik servisleriyle yakın bağlantıları olan yerel medya kuruluşları, saldırganı 25 yaşındaki yerel sakin Ruslan Zinin olarak açıkladı.

Zinin’in annesi Marina Zinina, Astra bağımsız haber sitesine, yetkililerin kesinlikle deneyimli yedek askerler alma sözü vermesine rağmen, askeri tecrübesi olmayan arkadaşının askere çağrılmasına Zinin’in “çok üzüldüğünü” söyledi.

Zinina, “Ruslan’ın kendisi bir celp almadı, ancak dün en iyi arkadaşı aldı” dedi.

Irkutsk merkezli Telegram kanalı “Bratchane” ile konuşan bir görgü tanığı , tetikçinin silah atışıyla toplantı salonuna daldığını ve ateş açmadan önce “kimse bir yere gitmiyor” diye bağırdığını gördüğünü söyledi.

Soruşturma makamları, bir kolluk görevlisinin hayatına kastetme ve yasa dışı silah edinmeye yönelik bir ceza davası başlattı.

Bağımsız haber sitesi Mediazona ve The Moscow Times’ın Rus servisine göre, Putin Çarşamba günü sürpriz duyuruyu yaptığından beri, Rusya’nın 11 saat diliminde en az 20 askere alım ofisi ateşe verildi .

Binlerce Rus da protesto için sokaklara döküldü. Ukrayna savaşında ölen asker sayısının bilinen en yüksek olduğu bölge olan Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Dağıstan, 100’den fazla gözaltıyla hafta sonu boyunca taslak karşıtı protesto gösterilerinin parlama noktası haline geldi.

Yine Pazartesi sabahı batıdaki Ryazan kentinde bir adam, Ukrayna’daki savaşa katılmak istemediğini söyleyerek bir otobüs durağında kendini ateşe verdi.
__________________________
Kaynak: https://www.themoscowtimes.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu