Kafkasya Haberleri

BAŞKAN ASLAN BJANIA ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya, başta gaziler olmak üzere tüm yurttaşların Zafer ve Bağımsızlık Gününü kutladı.
Bjaniya’nın mesajı şöyle:

Sevgili Abhazya vatandaşları! Sevgili gaziler! Sevgili arkadaşlar!

Çok uluslu insanlarımız için en önemli tatil olan Zafer ve Bağımsızlık Günü’nde sizi tebrik ediyorum!

Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı 413 zor ve korkunç gün boyunca devam etti. Anavatanımızın en iyi oğullarını ve kızlarını kaybettik.

Apsnı savunucularının başarısını ölçmek veya değerlendirmek imkansızdır. Kahramanlarımız, korkusuz savaşçılarımız sayesinde Abhazya soykırımdan ve imhadan kurtuldu.

Farklı milletlerin temsilcileri Abhazlarla yan yana savaştı, Muhacirlerin torunları olan yurttaşlarımız Anavatan’ı savunmak için ayağa kalktılar. Ayrı olarak, Kuzey Kafkasya’dan gönüllüleri ayırmak istiyorum. Abhazya, Çerkesler, Kabardeyler, Adigeler, Abazalar, Çeçenler, Osetler, İnguşlar, Dağıstanlılar ve diğer halkların temsilcilerinin cesur hareketlerini her zaman hatırlayacaktır. Abhazya’nın Gürcü faşizmine karşı zafer kazanmasında sizin korkusuzluğunuz ve cesaretiniz belirleyici bir rol oynadı.

Rusya’nın güneyindeki Kazaklar, Rusya’nın diğer bölgelerinden gönüllüler, Donbass ve Transdinyester’in şanlı oğulları Abhaz ordusunun saflarında korkusuzca savaştı.

Zafer Bayramı, gözleri yaşlarla dolu bir bayramdır. Gelecek nesiller uğruna kahramanca can veren akrabalarımızı ve dostlarımızı anıyoruz.

Hayatları pahasına Anavatanımızı özgürleştirenlere sonsuza kadar borçluyuz. Şimdi, her zamankinden daha fazla, Abhazya’nın refahı adına birleşmeliyiz. Sadece birlikte ana hedefe kesinlikle ulaşacağız: kendinden emin bir gelecek ve halkımızın refahı.

Sevgili yurttaşlar! Bu bayram gününde size barış, nezaket, refah diliyorum!

Zafer ve Bağımsızlık Günü kutlu olsun!
Шьардаамҭа Аԥсынра!

Başkan A. G. Bjaniya
Suhum, 30 Eylül 2022.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu