Diaspora HaberleriHaberler

KAFDAV GENÇ ARAŞTIRMACI TEŞVİK YARIŞMASI DÜZENLEDİ.

Kafkas Araştırma, Dayanışma ve Kültür Vakfı (KAFDAV)’ın geleneksel olarak düzenlemekte olduğu Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü Yarışması, bu yıl “Kuzey Kafkasya’dan Sürgün sonucu günümüzde Türkiye sınırları dahilindeki Osmanlı topraklarında kurulmuş, halen varlığını sürdüren ve/veya boşalmış köylerimiz” ile ilgili bilimsel yöntem ve kurallara göre hazırlanmış araştırmalara ayrılmıştır.

Yarışmaya gönderilecek çalışmalarda, incelemeye konu olan köyün önceki durumu, köyün sakini olacak hemşehrilerimizin Kuzey Kafkasya’dan Osmanlı topraklarına gelişleri ve iskanları, yeni yerlerinde tutunma çabaları, köydeki aileler ve sülaleler, sürdürdükleri kültür ve gelenekler, sosyo-ekonomik koşulları, yaşadıkları değişmeler, ayrılanlar, öne çıkan şahsiyetler, ve günümüzdeki durum gibi hususların ele alınması beklenmektedir.

Birinciye 15.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL, birinci ve ikinci mansiyonlara 2.500’er TL. ödül verilecek olan yarışma, 30 yaş ve altı araştırmacıların katılımına açıktır. Yarışmaya birden fazla araştırmacı ortak eserle başvurabilir. Yarışmacı(lar), gönderilen çalışmanın daha önce yayınlanmadığını ve bir yerde sunulmadığını beyan etmelidir.

Yarışma için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2024’tür. Çalışmalar, KAFDAV Bilim Kurulu tarafından oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek, ödüle layık görülenler 15 Kasım 2024 tarihinde açıklanacaktır. Dereceye giren çalışmaların sahiplerinin ödül ve sertifikaları daha sonra belirlenecek tarihte düzenlenecek törenle kendilerine takdim edilecektir. Dereceye giren ve KAFDAV Bilim Kurulu’nca uygun bulunacak çalışmaların, KAFDAV tarafından kitap olarak ve/veya web sitesinden yayınlanması düşünülmektedir.

Sunulacak çalışma, kaynaklar dahil 7.000 – 10.000 sözcükten oluşmalı ve ekte sunulan biçimsel kurallara uygun biçimde hazırlanmalıdır. Çalışmalar, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar e-posta ile konu satırına “GENÇ ARAŞTIRMACI TEŞVİK ÖDÜLÜ-2024” ifadesi yazılarak kafdav@kafdav.org.tr adresine gönderilmelidir. Araştırmacının özgeçmişi, çalışmanın özgün ve sunulmamış-yayınlanmamış olduğuna ait beyan, çalışmanın metni ve metne ait görsel unsurlar e-postanın ekinde ayrı ayrı sunulmalıdır.

Kuzey Kafkasya ve Sürgün konularına ilgi duyan genç araştırmacılarımızın katılımını diliyor ve bekliyoruz.

Not: Yarışmaya katılmak isteyenler KAFDAV Araştırma Kütüphanesi’nden (http://kutuphane.kafdav.org.tr/) yararlanabilirler.

YARIŞMAYA GÖNDERİLECEK ESERLER İÇİN BİÇİMSEL HUSUSLAR

YAZAR(LAR)IN ÖZGEÇMİŞİ ve İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Yarışmaya katılanlar, çalışmaları ile birlikte, kısa özgeçmişlerini ve varsa yayınlarının listesini (listelerini) ayrı bir elektronik dosya halinde yollamalıdırlar; birden fazla yazarlı başvurularda tüm yazarların özgeçmiş ve yayın listeleri gönderilmelidir.

BEYAN ve TAAHHÜT

Yarışmaya başvuranlar, gönderdikleri çalışmanın özgün bir çalışma olduğunu, herhangi bir yerde sunulmamış ve yayınlanmamış olduğunu yazılı biçimde beyan etmelidirler. Yarışma sonuçlanıncaya kadar yazar(lar), çalışmalarını bir ortamda sunmayacaklarını ve/veya yayınlamayacaklarını taahhüt etmelidirler. Yazarlar yarışmaya başvurmakla yarışma duyurusunda yer alan kuralları peşinen kabul etmiş olacaklardır.

METNİN DÜZENLENİŞİ ve BİÇİM:

Yarışma için gönderilecek çalışmaların ilk sayfasında yalnızca başlık ve yazar(lar)ın adları ve iletişim bilgileri yer almalı; çalışmanın başlık, öz (abstract), anahtar sözcükler, metin kısmı, yararlanılan kaynaklar dizini ve ekler bölümleri, körlemesine değerlendirme amacıyla yazar adı olmaksızın ikinci sayfadan başlayarak sırasıyla verilmelidir.

Çalışmanın öz kısmı 150-200 sözcük olmalı, metin kısmı kaynaklar dahil, ekler hariç en az 7.000, en fazla 10.000 sözcükten oluşmalı ve bilimsel es­aslara uygun makale formatında hazırlanmalıdır. Anahtar sözcük olarak en çok altı sözcük belirlenmelidir. Metin kısmında konuya ve araştırmanın türüne uygun alt başlıklar kullanılmalı ve araştırmanın yöntemi de açıklanmış olmalıdır. Metnin genel yazılış kuralları ve metin içinde kaynak gösterim kuralları ve kaynaklar dizini için APA American Psychological Associa­tion’ın 7. Basım stili kullanılmalıdır.

Çalışmanın metni, yazı alanı çevresinde 3’er cm. kalacak biçimde 12 punto Times New Roman karakteriyle ve çift aralıkla yazılmalı, çizelgelerde Arial karakteri kullanılmalıdır. Lütfen paragrafların ilk satırını Tab tuşu ile içeriden başlatınız ve paragraflar ile bölüm başlıkları arasında ayrıca satır atlamayınız (boşluk bırakmayınız).

Çalışmalar Word dosyası veya PDF olarak hazırlanmalıdır. Yarışmaya gönderilecek yazılar “doc, docx, odt veya pdf” formatında elektronik dosya halinde, içerdiği harita, fotoğraf vb. görsel unsurlar “zip” dosyaları olarak düzenlenmiş olmalıdır.

 

ÇALIŞMANIN GÖNDERİLİŞİ ve İLETİŞİM:

Yarışmaya gönderilecek çalışmalar,  31 Ağustos 2024 tarihine kadar e-posta ile konu satırına “GENÇ ARAŞTIRMACI TEŞVİK ÖDÜLÜ-2024” ifadesi yazılarak veya kafdav@kafdav.org.tr adresine gönderilmelidir. Araştırmacının özgeçmişi, çalışmanın özgün ve sunulmamış-yayınlanmamış olduğuna ait beyan ve taahhüt, çalışmanın metni ve metne ait görsel unsurlar e-postanın ekinde ayrı ayrı sunulmalıdır. İsteyen araştırmacılar çalışmalarını belirtilen elektronik formatlarda (CD, DVD veya flash diske aktarılmış biçimde) ve kağıt çıktısı ile birlikte posta yoluyla KAFDAV’a gönderebilirler, bu durumda postada oluşabilecek kaybolma ve gecikmelerden KAFDAV sorumlu olamayacaktır.

Çalışmaların Gönderim Adresi: 

E-Posta: kafdav@kafdav.org.tr

Posta Adresi:

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülleri 2024

Sakarya Mah. Tekin Sok. No: 17 06230 Hamamönü Altındağ – ANKARA

Telefon:  +90 (312) 419 73 30 Faks:+90 (312) 419 73 56

KAYNAK: Kafdav.org.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu