Genel

RUSYA’DA KOVİD-19 VAKALARI ARTARKEN TEDBİRLERİN GEVŞETİLMESİ REFERANDUMA BAĞLANIYOR

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 7 bin 425 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 599 bin 705’e ulaştı.

Ülkede son bir günde ölü sayısı 153 artarak 8 bin 359’a, iyileşenlerin sayısı 12 bin 13 artarak 356 bin 429’a çıktı.

Rusya’da vaka sayısında günlük artış oranı yüzde 1,3 olarak açıklanırken, yeni vakaların yüzde 32,7’sinde semptoma rastlanmadı.

Salgınla mücadele önlemlerinin gevşetildiği başkent Moskova’da son 24 saatte vaka sayısı 1081 artarak 216 bin 95’e, ölü sayısı 26 artarak 3 bin 643’e çıktı.

309 bin kişi gözetim altında
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 233 bin testin yapıldığı ve bugüne kadar yapılan test sayısının 17 milyon 500 bini geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, 309 bin kişinin gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Ülkenin büyük bir kesiminde tedbirler gevşetildi
Rusya Federasyonu’na bağlı 85 bölgeden Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti, Çuvaşistan, Smolensk Bölgesi, Pskov Bölgesi, Nenets Özerk Bölgesi, Hantı-Mansi Özerk Bölgesi, Tuva Cumhuriyeti, Amur Bölgesi haricinde bütün bölgelerde salgına yönelik önlemler kademeli olarak gevşetildi.

Moskova’da restoran ve kafeler tamamen açıldı
Moskova’da tedbirlerin gevşetilmesi kararları dahilinde daha önce sadece teras ve verandalarda hizmete başlayan restoran ve kafeler bugünden itibaren tamamen açıldı.

Çocuk parkları ve yuvalarının da açıldığı şehirde spor salonları, fitness kulüpleri ve havuzlar çalışmaya başladı.

Rusya’da, ilk Kovid-19 vakaları 31 Ocak’ta tespit edilmiş, ilk Kovid-19 kaynaklı ölüm ise 19 Mart’ta gerçekleşmişti. Ülkede martın sonundan itibaren tedbirler alınmıştı.

Ülkede vakaların az görüldüğü bölgelerde tedbirler gevşetilmiş ancak kapalı ve kalabalık ortamlarda maske ve eldiven zorunluluğu getirilmişti.

Başkent Moskova’da 30 Mart’ta başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 9 Haziran’da kaldırılmıştı.

TECRİT OYLAMALARA KATILIMIN ARTMASI İÇİN Mİ KALDIRILDI?

Karaçay-Çerkesya da izolasyon rejimini kaldıran cumhuriyetler arasında. Bölgede özellikle kuaför, oto yıkama, araba servisi, diş hekimi, tamir atölyesi, belediyeler arası yolcu taşımacılığı gibi çalışmalara izin verildi. Yeni uygulamayı Karaçay-Çerkesya Başkanı  Rashid Temrezov Instagram sayfasından dün ilan etti.
Temrezov’un Instagram’daki yayınına gelen yorumlar halkın bir kısmının, tedbirlerin kaldırılmasını 1 Temmuzda yapılacak referandum oylamasına bağladıkları görüldü.  Yorumlardan bazıları şöyle:

agnija09: “Her şey açık. Siyaset, oylamaya katılımı sağlamak gerekiyor. Ama biz umursamıyoruz, çünkü virüs zirvede ve ölüm oranı her gün büyük.  İhtiyatlı olmak istiyorum, ama ne yazık ki, bu olmayacak. Düğünler, cenaze törenleri büyük ölçekte yapıldı, şimdi alışveriş eklenecek ve bu da morga ek bir bina inşa etmenizi gerektiriiyor.”

Semenova_roza: “Önümüzdeki seçimler var, bu yüzden faydalı olacak. Sonra ikinci dalga ve Yeni Yıl’a kadar devam…”

beshtaova12: “Oylama uğruna virüs bile iptal edildi. Korkunç, KÇC’de de sadece bu olabilirdi.”

irekovnaanzhelika : “Kahretsin, sessiz kalmak imkansız. Peki, bu nasıl olabilir? Çok insan hasta ve kaç kişi kendini iyi olarak tanımlıyor. Erken, çok erken. Tabii ki Anayasa değişiklikliği seçimleri ön planda. Peki yaşam ve sağlık ne olacak? insanlar, çevrimiçi oy kullanabilir.

Habiba86_09: “İzah edecek kelime yok. Seçimler yakında ve sonra tekrar karantina geliyor.”

vikilix09: “Ne yapıyorsun?! Para yüzünden tamamen sistemin dışında mısın? Sadece bizi yok ediyorsun! Her gün daha fazla hasta var. Ne yapıyorsun?” 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu