Kafkasya Haberleri

Putin, Birlik Cumhuriyetlerine Yeniden Boyunduruk Vurmanın Yolunu Yapmaya Başladı: “SSCB’den Ayrılırken Fazla Miktarda Rus Toprağı Aldılar”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Rusya 1″ tv kanalında Pazar günü yayınlanan «Moskova. Putin. Kremlin» isimli programda,  Sovyetler Birliği’nin oluşturulması sırasında, “Birlik cumhuriyetlerinin çoğu fazla miktarda Rus toprağı aldılar” ve “bunlar geleneksel Rus tarihi bölgeleriydi” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Rusya 1″ tv kanalında Pazar günü yayınlanan «Moskova. Putin. Kremlin» isimli programda,  Sovyetler Birliği’nin oluşturulması sırasında, “Birlik cumhuriyetlerinin çoğu fazla miktarda Rus toprağı aldılar” ve “bunlar geleneksel Rus tarihi bölgeleriydi” dedi.

Rusya cumhurbaşkanı, “Bu cumhuriyetlerin her birinin SSCB’ye ne ile geldiği belliydi ve ayrılırken de Rus halkından hediyeler götürmemesi gerekiyordu” dedi.

Putin, hangi cumhuriyetleri ve hangi toprakları kastettiğini belirtmedi, sadece “Sovyetler Birliği oluşturulduğunda sözleşmede çekilme hakkı belirlendi, ancak prosedürü belirlenmedi” dedi.

Putin, 2014’te Kırım’ın Rusya’ya ilhak edilmesinin de “yarımada nüfusunun demokratik seçimi olduğu” iddiasını tekrarladı. Rusya Cumhurbaşkanı, “Kırım, yasal açıdan zaten her zaman bizim oldu” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu