Kafkasya Haberleri

MARTİN KOÇESOKO: ARABAMDA ESRAR BULMAK İÇİN KUMPAS KURDULAR

Geçtiğimiz aylarda arabasında esrar bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılarak tutuklanan; daha sonra üst mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verilen Martin Koçesoko kamuoyu desteğinin devam ettirilmesini isteyen bir açıklama yaptı. Martin Koçesoko’nun açıklamasının tam metni şöyle:

Son aylarda yaşadığım hızlı gelişen anlaşılması ve mantıkla açıklanması zor olaylar beni çok şaşırttı. Görünüşe göre mutluluk yıldızı altında doğmuşum; çünkü sadece arkadaşlarım değil, sadece beni tanımayan Kabardey-Balkar Cumhuriyeti vatandaşları değil, tüm Rusya Federasyonu mensupları beni savunmak için sesini yükseltti ve dayanışma gösterdi. Ki, çok uluslu ülkemizin farklı bölgelerindeki insanlardan destek sözleri almaya halâ devam ediyorum.

Bir insanın kişisel özgürlüğünün değerini anlayan ve yeni teknolojiler ve trendlerle iç içe yaşayan neslimiz için “toplum ve hükümetin meşru ve şeffaf bir etkileşim içinde olmasını” istemenin ulaşılabilir bir hedef olduğundan şüphem yok.

Ne yazık ki, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde, insanlara uyuşturucu enjekte eden ve sonra düzmece ceza davaları düzenleyen polis memurları, yaptıkları işin devletin menfaatine olduğu hususunda ikna edilmiş vaziyetteler. Ancak onlar aslında “aşırılıkçılıkla uğraşıyoruz” bahanesiyle resmi suç işleyerek devletin temellerini baltalıyorlar.

Eylemlerinin er ya da geç objektif bir şekilde değerlendirileceğinden eminim.

Arabamda esrar bulunması kumpasının gözaltına alınmamdan çok uzun bir süre önce hazırlandığı artık biliniyor. Arabamı alıkoyan trafik polisleri, aynı sabah erken saatlerde bu konuda bir emir aldıklarını itiraf ettiler. Zaten saat 12:00’da, yani tutuklanmadan 4 saat önce, KBC İçişleri Bakanlığı Kontrol Merkezi personeli Gonov M.L. ve Karmov L.B., defalarca talim ederek tanıkları Mkrtumyan V.G.’yi uyuşturucu bulmaya hazırladılar. Vyblova A.A. ile birlikte, Nalçik’ten 50 kilometre uzakta olan, tutuklanmam planlanan yere getirilerek, önceden hazırladıkları ilaçları oraya yerleştirerek bana bir tuzak kurdular. Bu “olağanüstü” işlemi bu kadar sakarca yapmaları ise oldukça şaşırtıcı. Çünkü ne SPE personeli, ne de başka araştırmacılar, esrarı nereden edindiğim ve nerede sakladığıma dair bir açıklamada bulunamadılar. Farklı polis memurları tarafından oluşturulan farklı tutanaklar da birbiriyle çelişiyor. Yani, bu ceza davasını yanlış kanıtlarla doldururken, kendi iddialarını okumaya ve çelişkilerini gidermeye dahi zahmet etmediler. Ve şimdi açığa çıkan gerçekleri kabul etmek yerine, davayı sürdürmek ve suçlarını gizlemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kamuoyu önünde cereyan eden bu saçma sapan davadan korkmuyorum; çünkü saçma ve kısmen de komik içerikli bu ceza davası cumhuriyet sakinlerinin tümünü ilgilendiriyor.

Gazetecilerin, avukatların, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ve tüm ülke vatandaşlarının verdiği destek, cezai kovuşturmama gerekçe kılınan delillerin çürütülerek gerçeklerin ortaya çıkmasını sağladı. Hepinizden ilginizi devam ettirmenizi ve ortaya çıkan gerçeklerin gözlerden kaçırılmasına izin vermemenizi rica ediyorum. Çünkü böyle bir mahkûmiyet yalnızca benim kaderimi değil, aynı zamanda yargısız infaza maruz kalmış olan cumhuriyetimizin ve Rusya Federasyonu’nun tüm diğer genç sakinlerinin kaderini de ilgilendiriyor. Eğer bu ceza davasını tezgâhlayanlar cezasız kalmaya devam ederse, mazlumlara yapılan zulme de devam edilecektir.

İçine düşürüldüğüm bu zor durumda, kaderimi bir şekilde etkileyen herkese içten şükranlarımı sunarım. Destek ifade eden her kelime için teşekkür ediyorum.

Lütfen ilginizi bundan sonra da esirgemeyin.

Saygılarımla.

MARTİN KOÇESOKO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu