Diaspora Haberleri

ÇERKES FED YÖNETİM KURULU: “MARTİN KOÇESOKO’NUN YANINDAYIZ”

Nalçikte faal sivil toplum kuruluşu Xabze’nin Başkanı Martin Koçesoko, uzun süredir halkının geleceğini olumsuz etkileyen bir takım düzenleme ve gelişmelere karşı organize ettiği yasal eylem ve tepkilerle dikkatleri üzerine çekiyordu. Bu faaliyetlerinden rahatsız olan Moskova’daki bir takım odaklar kendisini enterne etmek için aracında narkotik ürünler bulundurduğu iddiasıyla gözaltına aldılar.

Her türlü uyuşturucu maddeye karşı tavırlı olmasıyla bilinen Martin Koçesoko bir haftadır gözaltında tutulmakta ve avukatlarıyla sağlıklı bir şekilde iletişim kuramamaktadır. Alınan bilgilere göre Koçoseko’ya baskı yapılarak, uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu kabul ettiğine dair bir ifade tutanağı imzalatılmaya çalışılmaktadır.

Benzer hukuksuzluklara daha önce de şahit olunduğu için kamuoyu olayı dikkatle takip etmektedir. Koçesoko’ya olan destek uluslararası boyut kazanmıştır.

Çerkes Dernekleri Federasyonu hafta sonunda gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında Martin Koçesoko olayını görüşmüş, kendisine sahip çıkılarak bir seri grişimde bulunulması kararı alınmıştır. Bu bağlamda ilk olarak başka kurumların da katılımıyla ortaklaşa bir basın açıklaması yapılarak yürütülen hukuksuzluk protesto edilecek; ardından uluslararası kuruluşlara yazılacak mektuplarla Martin Koçoseko’ya sahip çıkılması istenecektir.

Bu konuda hazırlıklarımız sürmekte olup yapılacak basın açıklamasının yer ve zamanı web sayfalarımızdan ve sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır.

Saygılarımızla arzederiz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu