Kafkasya Haberleri

AKTİVİST KOÇESOKO, POLİSİN SOSYAL HESAPLARINA ERİŞİMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Arabasında uyuşturucu bulundurmakla suçlanan Khabze Derneği Başkanı Martin Koçesoko, Kabardey-Balkar Leskensky savcısı Adam Karov’a bir dilekçe yazarak telefon ve sosyal medya hesaplarına erişimi olan bir kolluk görevlisinin adını istedi.

Eylemci dilekçesinde, önleyici tedbir olarak konulan ev hapsinin kaldırılmasının ardından ancak cep telefonu kullanma imkanı bulduğunu ve bundan sonra telefonu poliste iken, sosyal ağlar ve e-posta sayfalarına girilip şifrelerinin değiştirildiğini fark ettiğini söyledi.

“Şu anda bu sayfaları kontrol edemiyorum. Ancak, polis memurlarından biri sosyal ağ sayfalarıma ve posta adresime tam erişim şifrelerine sahip. Bu kişiler hesaplarıma girip benim adıma yasaklanmış veya olumsuz bilgiler yerleştirme ve daha önce yayınlanan içeriği bozma imkanına sahipler” diye yazdı mahkemeye dilekçesinde Martin Koçesoko.

Ayrıca, ikamet ettiği yerde ve Nalçik’teki Khabze Derneği’nde yapılan aramalarda bilgisayarlara el konulduğunu ve bunların akıbetleri hakkında da bilgi edinmek istediğini söyledi.

Bilindiği gibi, Khabze örgütü Başkanı Martin Koçesoko 7 Haziran’da Nalçik’te gözaltına alındı. Arabada arama yapan güvenlik yetkilileri bir torba uyuşturucu bulduklarını söyledi. Aktivist ilk başta bu suçlamaları reddetti, ancak 13 Haziran’da İçişleri Bakanlığı Koçesoko’nun esrar bulundurma suçunu kabul ettiğini açıkladı. Daha sonra, Koçesoko bu itiraf belgesini ağır baskı altında imzaladığını belirtti. 25 Haziran’da, Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi, aktivisti ev hapsinde tutmaya karar verdi. Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi 23 Ağustos’ta Martin Koçesoko’nun ev hapsinin uzatılmasıyla ilgili bölge mahkemesinin verdiği kararı iptal etti. Böylece Martin’in ev hapsi kaldırıldı ve yargılanması tutuksuz devam ediyor.

Bu arada Martin Koçesoko’nun başkanı olduğu Habze derneğinin web sayfası xabze.org da bir ayı aşkın süredir kapalı vaziyette.

___________________

Kaynak: www.kavkazr.com/a/30132714.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu