Federasyondan Haberler

İÇD’den Suriyeli Çerkesler İçin İftar Programı

İstanbul Çerkes Derneği, Türkiye’de ulunan Suriyeli Çerkesler yararına iftar programı düzenledi. İftara pek çok Çerkes kurumunun temsilcileri ile İstanbul’da yaşayan Çerkesler katıldı.icd-suriye-iftar-1Suriye’deki insanlık dramından kaçan Çerkeslere sahip çıkan Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi (DÇDK)’nin kurucularından olan İstanbul Çerkes Derneği ilkini geçen yıl düzenlediği yardım amaçlı iftar programının ikincisini 27 Temmuz akşamı, bir çok Çerkes kurumu temsilcileri ve çok sayıda Çerkesin katılımıyla gerçekleştirdi.
Şirinevler’deki Şirin Düğün Salonu’nda gerçekleşen ve İstanbul Çerkes Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program iftar sonrasında Çerkesce yapılan iftar duasıyla devam etti. Ardından kurum temsilcileri birer konuşma yaptı. Program esnasında bir konuşma yapan Çerkes Dernekleri Federasyonu ve aynı zamanda Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi başkanı Dr. Nusret Baş, ”Türkiye’deki Çerkesler olarak Dünya’nın her neresinde olursa olsun, zor durumdaki soydaşlarına sahip çıkma düşüncesinde olduklarını ve bu düşünce ile iki yıldır Suriye’deki insanlık dramından kaçmak zorunda kalan Suriyeli akrabalarına kucak açtıklarını, başta Suriyeli Çerkesler olmak üzere Suriye’de sıkışıp kalan tüm savunmasız insanlar için endişe duyduklarını” vurguladı ve yardım kampanyasını düzenleyen İstanbul Çerkes Derneği’ne teşekkür etti.

Program gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan geleneksel Çerkes mahalli düğünü ile sona erdi.

İstanbul Çerkes Derneği’nin başlattığı bu yardım kampanyasında toplanan gıda yardımları ve nakdi yardımlar, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan Suriyeli Çerkesler için kullanılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu