Kafkasya Haberleri

BELLİNGCAT GRUBU BAŞKANI GROZEV, RUS İŞGALCİLERİN UKRAYNA’DA BAŞARISIZ OLACAĞINI ÖNGÖRÜYOR

HER AİLE BİR OĞUL VEYA KOCA KAYBETTİ, BUNUN SONUÇLARI OLACAK

Tanınmış Bulgar araştırmacı-gazeteci ve Bellingcat Grubu’nun başkanı Hristo Grozev, Ukrayna’daki sözde “özel operasyonun” başarısız olmasının Kremlin ve Rusya için ne anlama geleceğini değerlendirerek, Rusya için geri dönüşü olmayan sonuçlar öngördü.

Araştırma grubu Bellingcat’in kurucusu Hristo Grozev, Rus toplumunun karşılaşacağı koşulları öngörerek, “Kremlin yöneticileri bundan kaçınamayacaklar” dedi. Önümüzdeki dönemde Rusya’da her ailede bir oğlunu veya kocasını veya bir akraba veya tanıdığını kaybetmiş kişiler olacağını söyleyen Grozev, ”Elbette buna ekonomik krizin sonuçları da eklenecek. Yaptırımların etkisi şu anda nüfusun çoğunluğu tarafından deneyimlenen milliyetçi adrenalin sebebiyle hissedilmiyor ama bir gün bu da geçecek” dedi.

Neyin Rusların hoşnutsuzluğuna yol açacağını öngörmenin kolay olduğunu söyleyen Hristo Grozev, Ukrayna ile savaşta akrabalarını kaybeden ve Batı yaptırımlarının sonuçlarından muzdarip olanların ülkede toplumsal huzursuzluk yaratacağına inandığını söyledi. Yaptırımların etkisini çok sonra göstereceğini belirten Grozev, “Ardından toplumsal gerilim olacak. Elitler de bu toplumsal gerilimi ortadan kaldırmak için bir tür ‘saray darbesi’ yapacaklar” dedi.

KOMPLOCULAR HENÜZ ANLAŞAMADI
Grozev, Haziran ayında yaptığı bir diğer açıklamada da Kremlin çevrelerinde darbe ve Putin’in ortadan kaldırılması konusunun giderek daha aktif bir şekilde tartışıldığını söyleyerek, komplocuların henüz bir uzlaşmaya vardıramadıklarını iddia etmişti.
Hristo Grozev, son zamanlarda Rus seçkinlerinden Rusya’nın yakın geleceği hakkında tahminler ve çok çelişkili bilgiler aldığını bildirmişti.

İDDİALARA GÖRE REJİM CİDDİ BİR BELİRSİZLİK İÇİNDE
“Önümüzdeki haftalarda pek çok kişinin beklediği şeyin tam anlamıyla gerçekleşeceğine inanılıyor: Putin’e yakın insanlar onu görevden alacak ve yerine yeni bir temsilci arayacaklar” diyen Bellingcat Başkanı, halef adayın zaten kararlaştırıldığından emin. Grozev’e göre bu ismin Rus toplumunun savaş karşıtı kesimi ve dünya topluluğu tarafından kabul edilebilir bir kişi olması gerekiyor ve bu kişinin de ülkenin mevcut Başbakanı Mihail Mişustin’in olması çok kuvvetle muhtemel.

Grozev’in kendisine aktarıldığını söylediği diğer bir varsayıma göre ise, Putin tasfiye olmayacak; Ukrayna ile savaşta “halka zafer olarak sunulabileceği” asgari sonucu elde etmeye çalışacak. Bunu elde ettiğinde de tüm bu macera hızla sona erecek. Grozev bu iddiayı değerlendirerek, “Hala ihtiyaç duyduğu ve ‘satmaya’ çalışacağı asgari zafer ise Donbass’ın tüm idari sınırını kapatmak olacak” derken, Amerikan MLRS HIMARS’ın Ukrayna’ya tedarikinin Putin’in bu “zaferi” kazanma şansını büyük ölçüde zorlaştırdığını belirtti.

Bellingcat başkanı, “Bilgi sahibi bu iki yetkin kaynak, neler olduğu konusunda bir fikir birliği olmadığını ortaya koyuyor” dedi.
_________________
– https://from-ua.com/news/629770-v-kazdoi-seme-poteryali-syna-ili-muza-grozev-predrek-posledstviya-provala-rossiiskix-okkupantov-v-ukraine.html
– https://from-ua.org/news/626830-putina-uberut-xristo-grozev-nazval-sroki-i-ispolnitelei-video.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu