Federasyondan Haberler

Çerkes Dernekleri Federasyonu Heyeti Ankara’da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

2016 yılı itibariyle yeni bir yapılanma sürecine giren Çerkes Dernekleri Federasyonu, Genel Sekreter Yılmaz Dönmez ve Erol Karayel’den oluşan bir heyetle Ankara’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

İlk olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na uğrayan heyet, YTB üst düzey yetkililerini ziyaret ederek, kurumun yürüttüğü projelerle ilgili bilgi aldı.

Bilahare TBMM’ne geçen Çerkes Fed heyeti bazı Çerkes kökenli siyasileri ziyaret etti.

Mecliste ilk ziyaretin gerçekleştirildiği AK Parti Ankara milletvekili Murat Alparaslan, Çerkes Fed heyetini Meclis çalışma odasında ağırladı.  Heyet temsilcilerinin milletvekili seçilmesi ile ilgili tebriklerine teşekkür ederek mukabelede bulunan Alparslan, halkın taleplerinin hayata geçirilmesi için bu sorumluluğu yüklendiklerini söyledi. Murat Alparslan-20160401-WA0003Çerkes Fed heyetinin Çerkeslerin sorunlarıyla ilgili özet sunumunu dinleyen Murat Alparslan, Türkiye’nin eskiye göre daha özgür bir ortama sahip olduğunu, geçmiş çalışma dönemlerinde pek çok toplumsal talebi karşılayabilecek yasal düzenlemelerin yapıldığını, şimdi yapılması gerekenin ise doğru projelerin hayata geçirilerek beklentilerin yerine getirilmesi olduğunu ifade etti. Ziyareti için Çerkes Fed heyetine teşekkür eden Alparslan, “Sürekli ilgilendiğiniz için mensup olduğunuz toplumsal kesimin sorunlarını sizler elbette daha iyi biliyorsunuz. Devletin yapabilecekleri ile ilgili sizlerden gelecek her türlü öneriyi takibe hazır olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.  Yapılan karşılıklı sohbet sonrası, Çerkes Fed heyeti kendi kurumsal tanıtım dosyasını, Çerkes Taleplerini içeren dosya ile Yeni Anayasadan Beklentiler’in yer aldığı dosyaları Murat Alparslan’a teslim ederek ilgisine teşekkür etti.

İkinci durakta Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ziyaret edildi. Ahmet Sami Ceylan’a da aynı şekilde vekillik görevinde başarılar dileyen Çerkes Fed heyeti, yapılan karşılıklı konuşmalar sonrasında hazırladığı dosyaları Ceylan’a teslim etti. Misafirlerine tek tek sarılan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ahmet Sami Ceylan da heyeti, kapısının kendilerine her zaman açık olduğunu ifade ederek uğurladı.Ahmet Sami Ceylan -2016-04-01

Çerkes Fed heyetinin ziyaret ettiği üçüncü kişi Manisa milletvekili Murat Baybatur oldu. Çerkes Fed’lileri  yakın bir ilgiyle karşılayan Baybatur, tebrikleri kabul ettikten sonra Çerkeslerin gündemdeki sorunlarıyla ilgili kendisine anlatılan hususları ilgiyle dinledi. Daha sonra Balkanlar ve Kafkasların Türkiye için ehemmiyetine dikkat çeken Baybatur, buna rağmen Türkiye’nin oturmuş bir Kafkasya stratejisinin olmamasını büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi. Bu eksikliğin giderilmesi için ilgili mercilere sunmak üzere bir dosya çalışması yaptığını belirten Baybatur, konuyla ilgili Çerkes Fed’in önerileri olursa onları da büyük bir memnuniyetle dosyasında değerlendirebileceğini söyledi.

Murat Baybatur-2016-04-01

Çerkes Fed heyeti de Baybatur’a teşekkür ederek çalışmaya katkı sunmaktan duyacakları memnuniyeti ifade etti.

Çerkes Fed heyetinin başarılar dileyerek yanından ayrıldığı Baybatur, kendisine takdim edilen  dosyaları dikkatle inceleyeceğini söyledi.

Çerkes Fed heyeti akşam yemeğinde de Şimali Kafkasya Derneği temsilcileriyle bir araya geldi. Nogey Necati Şahin’in davetlisi olarak Merkez Bankası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemek programına, Çerkes Fed heyetinden Yılmaz Dönmez ve Erol Karayel, Şimali Kafkasya Derneği’nden Başkan Rahmi Demiral ile birlikte dernek yönetici ve üyelerinden Adnan Tan, Abdurrahman Katı, Cem Eğerci ve İbrahim Işıldar iştirak etti.

Çerkeslerin birlik oluşturma sorunları ve birlik yapıları üzerine yapılan verimli konuşmalar ile şekil alan sohbet,  daha sonra ilerleyen saatlere kadar neşeli bir şekilde sürdü.

IMG-20160401-WA0001

Çerkes Fed Sekreteri Yılmaz Dönmez, Şimali Kafkasya Derneği Başkanı Rahmi Demiral’a Çerkes Fed’i tanıtan bir dosya takdim ederek, Şimali Kafkasya Derneği gibi kendini kısa sürede ispat etmiş ve toplumdan  teveccüh görmüş bir kurumu Çerkes Fed çatısı altında görmenin kendilerini bahtiyar edeceğini belirterek, konunun dernek yetkili kurullarında ele alınmasının kendilerini memnun edeceğini söyledi. Dosyayı teslim alan Başkan Rahmi Demiral da, Dönmez’e bu nazik davetleri için teşekkür ederek, kendisinin tek başına karar mercii olmadığının takdir edileceğini söyleyerek konuyu ilgili kurullarına taşıyacağını belirtti.

Yemek karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona erdi.

IMG-20160401-WA0020

IMG-20160401-WA0018

IMG-20160401-WA0013

IMG-20160401-WA0012

IMG-20160401-WA0007

IMG-20160401-WA0006

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu