HaberlerKafkasya Haberleri

ADIGEY’DE ASKERE ALINANLAR EĞİTİMSİZ UKRAYNA’YA SAVAŞA GÖNDERİLDİ

Adigey, Ukrayna’daki savaşa katılım için seferberlik planını yerine getirirken, oluşturulan üç “takım”dan biri 28 Eylül gibi erken bir tarihte savaş bölgesine gönderildi.

Bu gidiş TASS tarafından cumhuriyetin askeri komiseri Alexander Averin’e atıfta bulunularak, “savaş eğitim planına göre savaş koordinasyonuna girmeyen, teslimat merkezi ekiplerine katılacakları” ve “bugün zaten SVO alanlarında görev yapmak için ayrılıyorlar” şeklinde  lojistik tugaya gittikleri şeklinde açıklanarak haberleştirildi.

Averin’e göre kalan iki “takım” bölgedeki eğitim sahalarında eğitimine devam ediyor. Askeri komiserin açıklamasına göre, cumhuriyette askeri komiserliklere kayıtlı olanların yüzde 1,1’i seferber edildi ve “Seferberlik önlemlerinden kaçıldığına dair bir kayıt yok”. Son olarak yaklaşık 50 kişi daha tıbbi muayeneye gönderildi.

Rusya’da Güney ve Kuzey Kafkasya bölgelerinde ilan edilen “kısmi seferberlik”in ardından resmi askere alım kriterlerini karşılamayan vatandaşlara da celp geldiği bildiriliyor.

Kavkaz.Realii daha önce Adigey’den bir tekerlekli sandalye kullanıcısına da “kısmi seferberlik görev emri” geldiğini bildirmişti.

Rusya’nın bölgelerinde, Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşla bağlantılı olarak ilan ettiği seferberliğe karşı seri protestolar düzenlendi.  Protestoculardan çok sayıda gözaltına alınan olduğu ve ciddi polis şiddetine uğradıkları bildiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu