HaberlerKafkasya Haberleri

DAUR HUSEYİN YAPIMI “PRENS MARUKH” FİLMİNİN GALASI 4 EKİMDE YAPILACAK.

‘’PRENS MARUKH’’ FİLMİ GÖSTERİME GİRİYOR

Daur Hüseyin’in yönetmenliğini yaptığı ve 4 Ekim’de galası yapılacak olan ‘’Prens Marukh- Değerli Cesaret’’ (Marukhı Pşı’r) filminin duyurusunu kendisi sosyal ağlar profilinde paylaşarak yaptı.

Uzun süredir beklenen filmin gösterime girecek olması Çerkes dünyasında ve sevenleri arasında sevinçle karşılandı. Kendisi yakın geçmişte uzun süre devlet televizyonu GRTK’nın Adıgey Devlet Televizyon’una ayırdığı yayın sürelerinde birçok programa başarıyla imza atmıştı. Daur Hüseyin tarihi olaylara değindiği belgesel türünde kısa metrajlı filmleriyle tanınıyor. Sosyal medyada sürekli paylaşılan ve Çerkesya-Rusya savaşını anlattığı bu filmleri de kendisi seslendirmişti.

Daha önce kendisiyle yapılan bir röportajında belirttiği üzere bu proje üzerinde oldukça uzun zaman çalıştı. Gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazdığı filmin senaryosu da kendisine ait. Ayrıca filmde kendisinin de rol üstlenmesiyle bizlere yönetmenliğinin yanı sıra oyunculuğunu da değerlendirme şansını tanımış oldu. Çerkesçe çekilen film 120 dakika ve başrollerinde Teshe Ruslan ve Haç’emız Ruseta gibi oyuncu kadrosuyla ilgi çekeceği muhakkak.

Kaynak: Çerkesya Hareketi Haber Merkezi
https://www.infocherkessia.com/…/prens-marukh-filmi…

Daha Azını Gör

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu