Kafkasya Haberleri

ABAZALAR, MKHTSE KERİM İÇİN ŞİİRSEL BİR FLASH MOB HAZIRLIYOR

Stavropol bölgesi Abazaları, Abaza şair Kerim Mkhtse’ın doğumunun 70. yıldönümüne ithaf ettikleri Abaza ve Rus dillerinde “Ayrışta bzi hIabaşvırba!” (Hayattayken yaşayalım, birbirimizi takdir edelim ve sevelim!) adlı bir etkinlik organize etmek üzere Milliyetler ve Kazaklar Bölgesel Komitesi Ulusal Kabul Merkezine başvurdu.

Bir flaş grubuna katılacakların, Abaza veya Rus dillerinde şiir okuması, bu performansını videoya kaydetmesi ve videonun Instagram, Facebook veya VKontakte’de #Mhtse Kerim hashtaginde yayınlanması gerekiyor.

Jüri, en iyi okuyanları Mayıs ayının başında Lermontov’un adını taşıyan Stavropol Bölge Kütüphanesinde final gecesine davet edecek ve finalde kazananlara da ödüller verilecek.

Flash mob uygulaması ise Stavropol Bölgesi Lermontov Bölge Kütüphanesi ile Abaza Ulusal Kültür Özerkliği’nin işbirliği içinde düzenlediği Mkhtse’ın yıldönümü onuruna “düzenlenen” yaratıcı projenin bir parçası. Bu çerçevede, Mhtse’ın yazdıklarından oluşan en iyi şarkı performansı yarışması yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu