Kafkasya Haberleri

İNGUŞETYA’DAKİ PROTESTO LİDERLERİNE UZUN SÜRELİ HAPİS CEZASI

Çeçenya ve İnguşetya arasındaki sınır düzenlemesini protesto eden İnguş liderlere ceza yağdı.

26 Mart 2019’da Magas’ta Çeçenya ile sınır anlaşmasına karşı yetkililerle mutabık kalınan geniş çaplı bir miting düzenlendi. Mitinge akşama kadar izin verildi, ancak protestocular gece boyunca kaldı ve sabah güvenlik güçleri onları dağıtmaya çalıştı. Daha sonra mitingin zamanında dağıtılmaması sebebiyle protestoyu organize eden liderler hakkında soruşturma açılarak tutuklandılar. Organizatörler haklarındaki iddiaların aksine, protestocuları ayaklanmalardan kaçınmaya çağırdıklarını belirttiler.

Bugün Stavropol Bölgesi’nde görülen mahkemede, sanıklar Ahmed Barakhoev, Musa Malsagov, Malsag Uzhakhov, İsmail Nalgiev, Bagaudin Khautiev ve Barakh Chemurziev ve Zarifa Sautiyeva’yı 7,5 ila 9 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldılar.

Savcılık, Ahmed Barakhoev, Musa Malsagov ve Malsag Uzhakhov’un dokuz yıl; İsmail Nalgiev, Bagaudin Khautiev ve Barakh Chemurziev’in sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Zarifa Sautiyeva için savcı 7,5 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme savcının talepleri doğrultusunda sanıkları cezalandırdı.

Kararın açıklanmasının ardından Ahmed Barakhoev, “Bu yargıçtan ne bekliyorsunuz? Daha fazlası istenseydi, daha fazlasını verirdi” dedi. Avukat Magomed Bekov da “Caucasian Knot ” muhabirine verdiği demeçte, savunmanın karara itiraz edeceğini söyledi.

Barakh Chemurziev, son sözünde mahkemenin dikkatini soruşturmadaki boşluklara çekmeye çalıştı.

Malsag Uzhakhov, İnguş aktivistlerin cezai kovuşturmasının emir üzerine başlatıldığını ve bu süreçte gerçeklerin tahrif edildiğini söyledi .
———————-
www.kavkaz-uzel.eu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu