Kafkasya Haberleri

KABARDEY-BALKARLI BLOG YAZARI OGUZ SOLTAN-HAMİDOVA, ‘TERÖRE YARDIM’ SUÇLAMASIYLA EV HAPSİNE ALINDI

Kabardey-Balkar Nalçik Şehir Mahkemesi, İnse Lander takma adıyla tanınan blog yazarı Oguz Soltan-Hamidova’ya tedbiren iki ay ev hapsi verdi. Soltan-Hamidova’nın, gözaltına alındığını  ilk duyuran kişi 9 Aralık’da Twitter’den arkadaşı Sonia Grese olmuştu. Grese “Otomatik tüfekli maskeli kişiler, Baksan’da saat 05.00’te arkadaşımız İnse’ye geldi ve kendileriyle birlikte gelmesini istediler. Nalçik’te önce Nogmova Caddesi 38 adresine, daha sonra da Lenin Caddesi 4’e (FSB binası) götürüldü” şeklinde yazdı.

OVD info’nun haberine göre, Soltan-Hamidova’nın arkadaşları, Kabardey-Balkar’daki bir üst düzey yetkilinin faaliyetlerini aylardır araştırdığını ve yönettiği hayır kurumunda meydana gelen para sızıntısına dair bir yayın hazırladığını belirttiler.

İnsider haber kanalı herhangi  bir kaynağa atıfta bulunmadan, Soltan-Hamidova’nın, “Kabardey-Balkar sakinlerini, 2014’ten beri Rusya’da terörist ilan edilmiş olan IŞİD’e katmasından” şüphelenildiğini belirtti. Gazete, “İddiaya göre Khamidova bunu VKontakte hesabı aracılığıyla Kabardey-Balkar sakinlerine mektuplar yazarak yaptı” diye yazdı.

Hamidova, twitterinde internette bağış toplayan kişileri deşifre eden mesajlar yazıyordu.

Mahkeme basın bürosu ve yargıç Raisa Kushkhova’nın ofisinden edinilen bilgilere göre 9 Aralık’ta yapılan duruşmada, Hamidova için, “8 Şubat’a kadar iki ay boyunca ev hapsinde tutulması” kararı verildi. Soltan-Hamidova aleyhindeki dava, Ceza Kanunu’nun “terör faaliyetlerine yardım” maddesi  kapsamında başlatıldı. Mahkemeden başka bir ayrıntı verilmedi.

Khamidova’nın yakınları, mahkemenin kendisi için önleyici tedbir olarak ev hapsi verdiğini söylediler.
__________________
Kaynak: https://zona.media/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu