HaberlerKafkasya Haberleri

RUSYA TARIM FUARINDA ADİGEY FİRMALARI 2 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ MADALYA KAZANDI.

XXIII. “Altın Sonbahar-2021-Rusya tarım ve tarımsal ürünleri fuarı 5-8 Ekim 2021 tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştirildi. Adigey Cumhuriyetimizde faaliyet gösteren 30’u aşkın firmaya ait tarım ve tarımsal ürünler fuarda sergilendi.

Adıgey Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda Adigey’i temsil eden gruba Başbakan Yardımcısı ve Adigey Cumhuriyetini RF Başkanı nezdinde resmi olarak temsil eden Thakuşıne Aslan başkanlık etti.

Fuarda Adigey’de üretilen pek çok tarımsal ürün sergilendi. Cumhuriyetimiz reyonu cumhuriyetimize tarımsal alanda yatırım yapmanın cazip olduğunu, tarımsal kalkınma bağlamında devlet programlarının bölgemizde başarılı bir şekilde uygulandığını da gösterdi.

Adigey’i temsilen fuara katılanlar arasında Derbe Azemat’ın yöneticiliğini yaptığı firma ‘Teşvik verilen firmalar arasında başarılı çalışmalar sergileyenler’ kategorisinde altın madalya kazandı.

Yine bu alanda gümüş ve bronz madalyaları da bölgemizde faaliyet gösteren firma yöneticilerinden Valentina Buharova ve Boleko Sultan kazandı.

«Mersin balığı (ÇN. havyar üretiminde kullanılan balık çeşidi) üretimi dalında da Adıgeyli firmanın müdürü Şevcen Mir altın madalya kazandı.

Kaynak : Adige Makh Gazetesi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu