Diaspora Haberleri

BM DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜ, ÇERKES KÖYÜ KFAR KAMA’YI “TURİZM KÖYLERİ” LİSTESİNE ALDI

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO)’nün düzenlediği ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan prestijli “turizm köyü” yarışmasında İsrail’deki Çerkes Köyü Kfar Kama’nın  seçildiğini ve adının gelecek ay açıklanacak listede yer aldığını duyurdu.

Bu uluslararası tanınmayı kazanmak Kfar Kama’yı dünya turizm haritasına dahil edecek ve turizmdeki büyümeyi ve köydeki toplumsal gelişimi teşvik edecek.

İsrail Turizm Bakanı Joel Razbuzov, Kfar Kama Meclisi başkanını arayarak Kfar Kama’nın prestijli yarışmayı kazandığını resmen duyurdu.

Kfar Kama Meclisi Başkanı Zekeriya Napso kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Bu, Çerkes kültürünün ve mirasının tanınmasını getirecek küresel ölçekte tarihi bir başarıdır. Kfar Kama’yı dünya turizm haritasının merkezine yerleştirecek bu başarıdan hepimiz gurur duyabiliriz” dedi.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, prestijli unvan için İsrail Turizm Bakanlığı’nın önerileri de dahil olmak üzere 57 ülkeden 130 başvuru yapıldığı ve Çerkes yerleşkesi Kfar Kama’nın ziyaret edilmesi önerilen köylerin 2022 yılı listesine dahil edilmek suretiyle Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından ödüllendirildiği belirtildi.

Üst üste ikinci kez düzenlenen prestijli yarışmanın amacı kırsal turizmi geliştirmek. Bu, nüfusu 15.000’e kadar olan yerleşim yerlerinin kırsal ve turistik karakterini koruma arzusundan kaynaklanıyor. Turistik köylerin tanıtılması, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar teşvik edilmeye çalışılırken, ilişkili manzaraları, bilgi sistemleri, biyolojik ve kültürel çeşitlilik ile topluluk karakterini koruma arzusundan kaynaklanıyor.  Böylece Kırsal bölgelerde turizmin gelişmesine destek olunuyor.

İsrail Turizm Bakanı Joel Razbuzov, “Kfar Kama’nın ‘turizm köyü’ ünvanı kazanması, İsrail’i dünyanın ünlü turistik yerleriyle aynı seviyeye getiriyor. Yerleşimin Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü tarafından seçilmesi, orayı çok sayıda turist için ziyaret yeri yapacak ve Celile’deki kırsal çevre üzerinde önemli bir olumlu etki oluşturacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu