Diaspora HaberleriHaberler

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Çerkes Derneklerini Birlik Olmaya Çağırdı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Çerkesleri Platformu tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

samsun -cerkesleri-biraraya-geldi-7Çerkeslerin çok yoğun ilgi gösterdiği kahvaltı programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Y.Ziya Yılmaz, Samsundaki derneklerin artık birleşmesi gerektiğini söyleyerek, “Ben bundan sonra şu dernek, bu dernek diye konuşmak istemiyorum. Bizim bir tane derneğimiz var o da  “biz” olacak. Bundan sonra Çerkes Dernekleri diye bir ifade dahi kullanmanızı istemiyorum. Bundan sonra hep “birlik” diyeceğiz. Çünkü birliktelisamsun -cerkesleri-biraraya-geldi-5ğe içtiğimiz su gibi ihtiyacımız var. Ülkemizin içinde bulunduğu ateş çemberi içerisinde tüm Türkiye halkının el ele tutuşmasına su gibi ihtiyacımız var. Biz de kendi içimizde şu dernek, bu dernek diye ayrılmadan  bu platformu yaşatmalıyız, bu takdirde bizi kimse tutamaz. Biz Samsun’da yıldızı en çok parlayan STK haline geliriz.  Çerkes Platformu’na bir sosyal tesis binası için 2 ay içerisinde inşaata başlıyoruz. Şartım şu: Bir daha bir dernek isminin telafuz edilmesini istemiyorum. Parçalara ayrılarak farklı farklı derneklerin ortaya çıkmasının önüne geçin.

atakum belediye başkanı-ishak-tasciKahvaltı Programına ev sahipliği yapan Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı da yaptığı konuşmada farklı kültürleri zenginlik olarak algıladıklarını ifade ederek, “Karadeniz’in İstanbul’u konumundaki şehrimiz tüm farklı kültürleri bünyesinde barındırıyor. Bu bizim zenginliğimiz. Bu birliktelik yerelde Samsun’a, genelde de ülkemize daimi olarak yansısın. Tüm hemşeri dernekleri şunu çok iyi bilsin ki, yapacağınız her türlü işte Atakum Belediyesi olarak yanınızdayız” dedi.samsun -cerkesleri-biraraya-geldi-6

samsun -cerkesleri-biraraya-geldi-1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu