HaberlerKafkasya Haberleri

DAUR HÜSEYİN YAPIMI PRENS MARUH FİLMİ GÖSTERİME GİRİYOR.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hüseyin Daur’un üstlendiği ve ‘Vorser Kup’ tarafından çekilen, Çerkesçe uzun metrajlı ‘Prens Maruh – Cesaret Yolu’ isimli film, Rusya’nın birçok farklı şehrinde izleyiciler ile buluşuyor.

Adıge Cumhuriyeti Başkanı’nın ve bir dizi sponsorun maddi desteğiyle çekilen film, sonsuza dek unutulmaya yüz tutmuş ancak merakları cezbeden 19. yüzyıl Çerkesyasında geçiyor.

Çekici görünümü, tarihçiler, yazarlar, gazeteciler tarafından tarif edilen birçok görsel ile dokunan uzun metrajlı film “Prens Maruh – Cesaret Yolu”, izleyicinin Çerkes halkının geçmişine dokunmasına izin veriyor. Hüseyin Daur, bu yeni film ile birlikte 19. yüzyılın 30-40’lı yıllarındaki Çerkesya dünyasını, dikkatlice yeniden canlandırmaya çalıştı. Filmde ayrıca Çerkesçe’nin farklı diyalektlerine de yer verildi.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hüseyin Daur’un üstlendiği filmin görüntü yönetmeni – Alexander Nikanov, Petr Angelov , Beste – Kaplan Staş , Aslan Apaja, Tembolat Keref, İdar Naloyev, Aslan Tlebzu, film danışmanları ise Marat Gubjokov, Ruslan Kandor, Gazi Çemşö ve Nikolay Tverdokhlebov.

Filmin başrollerini ise şöyle : Pşı Maruh – Ruslan Teşev, Aulhe Şaş – Ruseta Haçemizova, Yenemıko Yelmırz – Huseyin Daur, Alceriy – Ruslan Hakuy, Bjedığupşeuw Kunçıkoko Pşımaf– Nurbiy Açmiz, Kunçıkoko Meleçhan – Bella Bogus, Ğuç’euw Haşawu – Arsen Haşhojev, Dzıbe Aydamir – Aydamir Patokov, Cambeç – Hamid Hasanov, Yenemıko İndar – Adam Kikov, Temteç – Artur Bagadirov, Şıvunaju – Asfar Mışe.

Film Rusya’nın çeşitli şehirlerinde gösterime girecek :

Maykop 3 Eylül’den itibaren sinemalarda ( Aiko Cinima, Joy Land)

8 Eylül’den itibaren ise diğer sinemalarda:

Krasnodar – Monitör (SBS, Kızıl Meydan, Kubankino)

Enem (En Si)

Adıgeysk (Kinoset)

Krasnogvardeyskoye (Plaza Cinema)

Giaginskaya (Rodina)

Koşhabl (Sirius)

Armavir (Kızıl Meydan – Monitör)

Çerkessk (Charlie)

Nalçik (Deya Sinima, Sinima Galeriya)

Grozniy (Çernaya Jemçujina, Kinostar)

Anapa (Kızıl Meydan – Monitör)

Novorossiysk (Goodzone)

Gelencik (Raduga)

Tuapse (Kızıl Meydan – Monitör)

Lazarevsk (Cinema star)

Soçi (City star)

Adler (City star)

Moskova (18 Eylül’de Dom Kino)

Kaynak : ghuaze.net

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu