Haberler

GERAŞÇENKO, KADİROV’UN NİÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISINA UYMAYACAĞINI SÖYLEDİĞİNİ AÇIKLADI?

Rusya'nın çöküşü başladı.

Kadirov, Rusya Federasyonu’nun kurucu kuruluşlarının diğer tüm başkanlarına yasanın kendisi için bir geçerli olmadığını söyleyerek cumhurbaşkanlığı kararnamesini uygulamayı ve harekete geçmeyi reddetti.

Kadirov’un açıklamasını değerlendiren Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, Ramazan Kadirov’un seferberlik çağrısına halktan olumlu cevap alamayacağını bildiği için böyle söylemek zorunda kaldığını belirtti. Geraşçenko konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Bunun nedeni, bir milyon nüfuslu Çeçenya’da, anlamsız bir suç savaşında ölen erkeklerin yüzdesinin, Rusya Federasyonu’nun diğer bölgelerine göre çok daha yüksek olması.

Bunun nedeni, Kadirov’un paralı askerlere çok para ödemesi ve Çeçenya’da para için savaşa gitmek isteyen herkesin zaten askere alınmış ve çoğunun geri dönmemiş olması.

Kadirov, şimdi Çeçen erkeklerin zorla seferber edilmesi gerektiğinin farkında. Fakat Çeçenler buna karşı koyabilir, askeri komisere ateş edebilir, sonra da dağlara gidip Kadirov’u vuracak bir partizan müfrezesi oluşturabilirler.

———————

Kaynak: https://blogs.pravda.com.ua/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu