Federasyondan HaberlerHaberler

Maltepe Çerkes Derneği Sahne Aldı

Çerkes Dernekleri zincirine son katılan Maltepe Çerkes Derneği düzenlediği gece ile halkına merhaba dedi.maltepe-cerkes-der-2 Maltepe Çerkes Derneği’nin düzenlediği gecede davetliler salona sığmadı. Maltepe Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden’in Adığebze yaptığı konuşma ise salondakilere duygulu anlar yaşattı. Özden,asimilasyon ve Türkiye’de Çerkeslerin 90 yıldır karşılaştıkları zorlukları ÇHİ ve şimdi ÇDH ile aşabileceklerini dile getirdi.
Çerkes Dernekleri Federasyonu adına bir selamlama konuşması yapan Çerkes-Fed Başkan Yardımcısı Mustafa Saadet’te Kültürün yaşatılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Daha sonra Çoğulcu Demokrasi Hareketi adına söz alan Kenan Kaplan ise 21 Mayıs Soykırım ve Sürgün süreci Osmanlı topraklarına gelişimizin sebepleri ve şu anda Çerkeslerin yok olmayla karşı karşıya kaldığı Cumhuriyet dönemi uygulamalarını dile getirerek, ”Bu topraklarda gereken bedeli ödediklerini” belirterek ”Dilimizi-maltepe-cerkes-der-1kültürümüzü-kimliğimizi yaşatma hakkımızı kullanacağız” dedi.
Geceye Çerkes Fed Başkanı Nusret Baş ve Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Başkanı Günseli Şurdum da katıldı. İstanbul Abhaz Derneği’de geceye çelenk gönderdi. Reyda Çerkes Dansları gösterisi, Maltepe Çerkes Derneği Tiyatro Grubu ve İstanbul Çerkes Derneği Müzik Topluluğu Hocaları Yılmaz Ölmez yönetiminde Adığece, Abazaca eserler sundular….
Gecenin starı ise hareketli Adigece şarkıları ve renkli sunumuyla İshak Akbay oldu.
Akbay’ın başarılı sunumuyla tamamlanan gece, bina dışında yapılan ceg’u ile coşkulu bir şekilde sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu