Genel

Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soykırımı Kınadı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Çerkezlerin 1864’de uğradığı soykırım ve sürgünün yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.nurı-alpaslan
Dernek Başkanı Nuri Alpaslan, yaptığı açıklamada, 21 Mayıs 1864 tarihinin dünya üzerindeki bütün Çerkesler tarafından ”soykırım ve sürgünü temsil eden” gün olarak kabul edildiğini söyledi.
Alpaslan, “21 Mayıs 1864’de Çerkezlerin uğradığı soykırım ve sürgünün, bugün yıl dönümü. Tarihin en eski dönemlerinde beri yaşadıkları anayurtlarında, Kafkasya’da eşsiz bir dil ve kültür geliştiren Çerkesler, yüzyıllarca süren onurlu bir direnişe rağmen büyük devletlerin ve çarlık Rusya’sının kolonyalist politikaları ve stratejik hedefleri doğrultusunda soykırıma uğrayarak anayurtlarından koparıldı. Aradan 150 yıl geçmiş olsa da; acılarımız taze, gözyaşlarımız kurumadı, sürgün ağıtları dilimizden düşmedi. Karadeniz, yedi yıl boyunca atılmış insan kemikleri ve kafatasları kustu. Büyük Çerkez soykırımı ve sürgününün 150. yılında, insanlık tarihinin en acımasız sürgünü ve soykırımını yaşayan bir neslin temsilcileri olarak sürgün ve soykırımı unutmadık ve asla unutmayacağız. Ruhları şad olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu