Kafkasya Haberleri

“OBJEKTİF DEMOGRAFİK EĞİLİMLER” RUSYA’NIN NÜFUSUNUN AZALACAĞINI GÖSTERİYOR

RF Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova Rusya’daki demografik yapı hakkında açıklamalarda bulunarak, nüfusun  önümüzdeki birkaç yıl için düşüş eğiliminde olduğunu açıkladı.

“Sağlık” ve “Demografi” Ulusal Projeler Komiteleri’nin toplantısına katılan Tatyana Golikovo, devletin, doğum oranını sabitleyerek ve ölümleri azaltarak 2030 yılına kadar sürdürülebilir bir nüfus artışı sağlama görevi ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Başbakan Yardımcısına göre bunun için doğum oranının sabitlenmesi ve ölüm oranının düşürülmesi gerekiyor.

Rosstat’a göre, bu yılın Şubat ayında ülke, 2020 verilerine göre ölüm oranında keskin bir artış ve doğum oranında bir düşüş kaydetti. 2020 sonbaharında hükümet, nüfusun 2019’a göre on kat daha fazla bir şekilde 352 bin 500 kişi azalacağını öngördü. Nedenleri, salgınla birlikte, doğal düşüş (ölüm sayısının doğum sayısından fazla olması) ve göç akışı olarak gösterildi. Pozitif büyüme oranlarının yakalanmasının ise ancak 2030’da mümkün olması bekleniyor.

Ancak Ocak ayının sonunda Rosstat, nüfusun son 15 yılın en yüksek seviyesi olan 510 bin kişi azaldığını bildirdi. Dairenin ön tahminlerine göre 1 Ocak 2021 itibarıyla Rusya’nın yerleşik nüfusu 146,24 milyon kişiydi. Daha önce, Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri Dmitry Peskov ülkedeki olumsuz demografik durum hakkında konuşmuştu. Peskov, farklı bölgelerde farklı demografik dinamikler olduğunu ve durumu “objektif nedenlerle” tamamen düzeltmenin imkansız olduğunu kaydetti.

Bu arada pandeminin başlangıcından 3 Nisan sabahına kadar Rusya’da 99.633 kişinin koronavirüsten öldüğü bildiriliyor.
_______________________
Kaynak: capost.media

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu