Haberler

PESKOV: PRİGOJİN HAKKINDAKİ CEZA DAVASI KAPATILACAK, KENDİSİ BELARUS’A GİDECEK

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, Wagner PMC şefi Yevgeny Prigojin hakkındaki ceza davasının düşürüleceğini ve Prigojin’in “Belarus’a gideceğini” söyledi.
Peskov, Prigojin’in Belarus’a gittikten sonra kimin için çalışacağını bilmiyor.
Sözcüye göre, Rus yetkililer, cephede yer aldıkları için isyana katılan Wagnerlileri yargılamayacak. Başlangıçta Prigojin’in “yürüyüşüne” katılmayı reddeden bazı PMC savaşçıları Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak.
Peskov ayrıca Moskova’nın, Belarus’un kendini devlet başkanı ilan eden Alexander Lukashenko’nun arabuluculuk çabalarını takdir ettiğini söyledi. Lukashenko, Prigojin’i 20 yılı aşkın bir süredir tanıdığı için  müzakereci olarak kendisini önerdi.
Sözcüye göre, Vladimir Putin’in yeni bir televizyon konuşması yapması gibi bir plan yok.
Peskov ayrıca Savunma Bakanlığı’ndaki personel değişikliklerinin Rusya Devlet Başkanı’nın yetkisinde olduğunu ve fitne çözümü temasları sırasında görüşülmüş olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Ancak Peskov, Putin’in savunma bakanına duyduğu güven konusunda herhangi bir değişiklikten haberdar değil.
Peskov, isyan durumunun, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşın gidişatı üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını söyledi.
Sözcü ayrıca Putin’in tüm gün Kremlin’de çalışmaya devam ettiğini de belirtti.

_______________________

Kaynak: https://www.pravda.com.ua/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu