HaberlerKafkasya Haberleri

ÇERKES FİLOLOJİSİ VE KÜLTÜRÜ FAKÜLTE BİNASI YENİLENDİ.

Adige Devlet Üniversitesi Çerkes filolojisi ve kültürü fakültesi binasının tadilat çalışmalarının bitmesi üzerine, bina yoğun katılımlı bir törenle yeniden hizmete açıldı.

Adige kültürünün korunması ve geliştirilmesine hizmet eden fakülte 2000 yılında bu binaya taşınmıştı. Yıllar içerisinde iyice eskiyen binanın tadilatına geçen yıl başlandı. Binanın çatısı, su tesisatı değiştirildi dış görünüşü ve iç dizaynında değişikliklere gidildi. Bina çağdaş normlara uygun hale getirildi. Aynı zamanda fakültenin bahçe düzenlenmesi de yapıldı.

Açılış törenine AC Kültür Bakanı Avutle Yura, yurtdışında yaşayan soydaşlarla ilişkiler ve basından sorumlu komite başkanı Şhalaho Asker, AC Eğitim ve Bilim Bakanı temsilcisi Mamıy Mariyet,  Uluslarası SİL isimli dil enstitüsü bilim insanı Feer Rayner vd. katıldı.

Adıge Devlet Üniversitesi rektörü Mamıy Davut etkinliğe katılanları selamlayarak milli fakülte çalışanları ve öğrencilerini kutladı.

Mamıy Davut; “Bu gün Çerkes ulusal kültürüne hizmet eden fakültemizin yenilenen binasının açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Geniş kapsamlı bir tamirat neticesinde günümüzde çağdaş normlara uygun hale getirdik. Fakülteyi çalışmaları ile dikkat çeken dil kültür eğitimi konusunda dünyada bilinen bir merkez olması yönünde çalışıyoruz.” dedi.

Katılımc. Katılımcıların yaptığı konuşmalar ardından etkinlik Adige dans gösterileri ile son buldu.

Kaynak . Adıge Makh Gazetesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu