Kafkasya Haberleri

ADIGEY CUMHURİYETİ YETKİLİLERİ TOPLU ETKİNLİKLERİ YASAKLADI

Adıgey Cumhuriyeti başı Murat Kumpilov, COVID-19’da kötüleşen durum nedeniyle ziyafetler, spor müsabakaları ve kalabalık düğünler gibi halka açık etkinliklerin yasaklanması talimatı verdi.Sakinlere maske takma mecburiyeti getirilirken, belediye yetkililerine de ihlal edenlere para cezası vermeleri emredildi.

Adıgey Cumhuriyeti yetkilileri, koronavirüsün yayılması nedeniyle cumhuriyet sakinleri için 65 yaş üzerindekilere yönelik izolasyon uygulamasını 4 Ekim’e kadar uzattı.

Bölge yürütme organlarının web sitesine 15 Ekim’de yerleştirilen bir yayına göre Adıgey’in Başı Murat Kumpilov, enfeksiyon sayısındaki artışla bağlantılı olarak koronavirüse yönelik tedbirlerin de sıkılaştırılması talimatı verdi.

Web sitesinde, özellikle toplu taşıma araçlarında ve ticaret tesislerinde bölge sakinlerinin maske takmaları gerektiği belirtilirken, kafe ve restoranlarda toplu ziyafetler yasaklandı, dans alanları kapatıldı ve spor etkinlikleri de iptal edildi.

Yerel makamlara, tedbirlere uyumu izleme ve ihlal edenlere para cezası verme talimatı verildi. Web sitesindeki haberde “Eğitim sürecinde katılımcılar arasındaki enfeksiyon zincirini kesintiye uğratmak için sonbahar tatillerinin 26 Ekim’den 8 Kasım’a kadar uzatılması öneriliyor” deniliyor.

Ayrıca, işverenlere bazı işçileri uzaktan çalıştırmaları talimatı verildi. Murat Kumpilov’un, “Epidemiyolojik durumu ağırlaştırmamak için tüm bu önlemler gereklidir. İhlal edenlere idari sorumluluğu hatırlatın, ihlalleri katı bir şekilde bastırın. Yeniden artışa izin verilmemelidir.” Dediği belirtiliyor.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.eu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu