Kafkasya Haberleri

“ÖMÜR BOYU ABHAZYA HALKININ BAŞKANI” TARAS ŞAMBA’YI KAYBETTİK

Abhazya toplum önderi ve mücadele adamı Taras Şamba koronovirüs hastalığından kurtulamayarak Moskova’da hayatını kaybetti.

Abhaz toplum önderi ve siyasi figürü, Hukuk Doktoru, Rusya Devlet Ticaret ve Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Rusya Kafkas Halkları Kongresi eşbaşkanı Taras Şamba yakalandığı koronovirüs hastalığından kurtulamayarak 83 yaşında hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Taras Şamba, devlet olma, demokrasi, yasallık, hukuk ve düzen, ulusal devlet yapısı sorunları üzerine 300’den fazla bilimsel makalenin yazarı idi.

Abhazya Vatanseverlik Savaşı sırasında 25 yıl boyunca Abhaz-Abaza Halkı Dünya Kongresi’nin başkanlığını yürüten Taras Şamba, 2018 yılında “Abhaz devletinin gelişimine yaptığı önemli katkılar, Kafkasya halkları arasındaki bağların güçlendirilmesindeki büyük hizmetleri ve uzun yıllar süren çalışmaları nedeniyle” Akhdz-Apsha Devlet Nişanı ile ödüllendirmişti. Dmitri Gulia’nın adını taşıyan Devlet Ödülünün de sahibi olan Şamba ayrıca onursal olarak ömür boyu “Abhazya Halk Cumhurbaşkanı” unvanını taşıyordu.

Çerkes Dernekleri Federasyonu olarak Sergey Şamba’yı üzüntüyle son yolculuğuna uğurlarken, anısı önünde saygıyla eğiliyor, tüm Abhaz camiasına ve Kafkasya halklarına sabırlar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu