Kafkasya Haberleri

KORONOVİRÜS, ABHAZYA’DA OKUL VE ANAOKULLARINI KAPATTIRDI

Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjanya, cumhuriyette koronavirüs ile kötüleşen durumla bağlantılı olarak ek kısıtlayıcı önlemler getirdi.

15 Ekim – 24 Kasım tarihleri ​​arasında Abhazya’da kitle sporları, eğlence ve sergi etkinlikleri yasaklanırken, tiyatrolar, müzeler, kütüphaneler, kültür merkezleri, konser ve sergi salonları kapalı olacak.

Ayrıca anaokulları, okullarındaki eğitim öğretim faaliyetleri durdurulacak.

Aynı şekilde kaplıcalar, saunalar, masaj salonları da kapanıyor.

Daha önce, savaş gazilerinin kurduğu “Aruaa” örgütü, cumhuriyet liderlerini, Abhazya topraklarında Rusya Savunma Bakanlığı’na ait bir seyyar hastanenin kurulması talebiyle Rusya Devlet Başkanı’na başvurmaya çağırmıştı.

“Böylesine zor bir durumda, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın teklifimizi görmezden gelmesini ağır bir ihmal olarak görüyoruz. Bu hafta ülkemizin liderliği resmi olarak bir hastane açma talebiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelmezse, o zaman bu yardım için Abhazya halkı adına imza toplamaya başlayıp, Rusya Devlet Başkanı’na biz başvuracağız ve Abhazya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’nı en azından bir süre suçlu göreceğiz.” Diyen Abhazya Vatanseverlik Savaşı gazilerinin açıklamasında, “Covid-19’dan her saniye ölüm tehdidi var” denildi.

Gudauta Hastanesi’nde 12 Ekim itibariyle 173 kişi yatarak tedavi görüyor. 158 hastada koronavirüs enfeksiyonu tanısı doğrulandı. 28 kişi ağır, 34’ü orta şiddette, 25 hasta taburcu edildi.

Abhazya’da tespit edilen toplam koronavirüs vakası sayısı 2.343 kişi. Bunlardan 854 kişi iyileşti, 23 kişi de hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu