Kafkasya Haberleri

MARTİN KOCHESOKO’NUN DURUŞMASI BİR KEZ DAHA ERTELENDİ

Bugünkü duruşmaya da önceki duruşmalarda olduğu gibi savcılığın tanıklarının hepsi gelmedi.Duruşmaya iki tanık katılırken, iki tanığın katılmaktan çekindiği, üçünün de Kovit karantinasında bulundukları öğrenildi.

Martin Kochesoko davasıyla ilgili olağan duruşma 7 Ekim’de, Urvan Bölge Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya sanığın akrabaları, aktivistler ve medya temsilcileri katıldı. Koltuk yetersizliği nedeniyle salona yaklaşık sadece 60 kişi girebildi.

Mahkeme, şu anda emekli olan eski trafik polisi  tanık Ruslan Beschokov’u sorguya çekti. Beschokov, Kochesoko’nun gözaltına alındığı gün trafik polisi müfettişi Urusov ile birlikte Hatuei köyü bölgesinde yolda görev yaptığını söyledi. Beschokov ifadesinde o gün sabah saat 10.00-11.00 civarında, Aşırılıkla Mücadele Merkezi’nin (CPE) bir çalışanının onlara yaklaştığını ve şoförü muhtemelen suça karışmış olan bir aracın Urukh’tan geçeceğini söylediğini belirterek, “Saat 16:00 civarında, belirtilen arabanın Urukh yönünden Nalçik’e doğru “Kafkasya” federal karayolu boyunca ilerlediğine dair bir mesaj aldık, arabayı durdurduk” dedi.

Beschokov, sürücüye yaklaştığını ve belgelerini istediğini, sürücünün aracından çıkarak belgelerini sunduğunu, bu sırada arkadan Merkezi Acil Servis memurlarının geldiğini, bu nedenle sürücünün belgelerine bakacak zamanını olmadığını ifade etti. Tanık Beschokov, daha sonra partneri ile birlikte buradan uzaklaştıklarını ve orada neler olduğunu görmediğini söyledi.

“Kafkas Uzel” muhabirinin bildirdiğine göre tanığa, süreçteki katılımcılar tarafından pek çok soru soruldu fakat tanık çoğuna “hatırlamıyorum” diye cevap verdi. Ayrıca tanık, tutukluların arabasına bakmadığını, herhangi bir paket de görmediğini söyledi. Beschokov, Kochesoko’nun tutuklama sırasında direniş göstermediğini, tutuklanırken ellerinin büküldüğünü gördüğünü söyledi. Beschokov, Kochesoko’nun yere yatırılıp yatırılmadığını ise görmediğini belirtti.

Martin Kochesokov, avukatı Lyudmila Kochesokova ile.

Kabardey-Balkar İçişleri Bakanlığı Lesken Dairesi adli tıp uzmanı tanık Murat Shugunov da olayın kesin tarihini hatırlamadığını ancak geçen yaz nöbetinde sanığın gözaltına alındığı otobana gitmesi gerektiğine dair bir mesaj aldığını söyledi. Olay yerine soruşturmacı ile birlikte geldiğini söyleyen Shugunov, tutukluya yanında herhangi bir yasak madde olup olmadığını sorduğunu, tutuklunun cebinde bir paket olduğunu söylediğini ve almasının istendiğini belirtti.

Kendisine başka yasak maddeler olup olmadığı sorulan Shugunov, tutuklunun arabada koltuğun altında başka bir çanta daha olduğunu söylediğini ifade etti. Tanık daha sonra, “Biz geldik, fotoğrafını çektik ve çıkarttık. Tozla işlem yaptık, sonra tekrar paketlendi” dedi.

Tanık Shugunov, soruları yanıtlarken, kendi görüşüne göre, paketlerde yabani kenevir olduğunu, bunu görüntü ve kokusundan anladığını söyledi.

Avukat Lyudmila Kochesokova tanığa, Kochesoko’nun tutukluluk koşulları ve arabasının aranması hakkında birçok soru sordu. Örneğin, sanığın arabasında başka ne gördüğünü, özellikle de arka koltukta yeni yakalanmış bir balık görüp görmediği gibi. Tanık, bu soruya hatırlamadığı cevabını verdi.

Kochesoko, tutuklandığı gün balık tutmaktan döndüğünü, arabanın arka koltuğunda, yakalanan balıkların bulunduğu çantayı hiç incelemediklerini söylemişti.

Yargıç tanığın dikkatini, nöbetçi memurun kendisine uyuşturucu kullanan bir adamın tutuklandığını bildirdiğine dair ifadesine çekerek, “(görevli) arabada uyuşturucu olduğunu nasıl bildi?” diye sordu. Tanığın yanıt vermemesi üzerine hakim ön soruşturma sırasında tanığın verdiği ifadeyi okudu.

Yargıç, bir tanığın ifadesinde “7 Haziran 2019’da nöbetçi birimden, federal karayolunda uyuşturucu madde olduğu iddia edilen bir arabanın gözaltına alındığına dair bir mesaj aldım” dediği pasajı okudu.

Tanık, “Bu CPE’nin bir çalışanı tarafından rapor edilmiş olabilir” cevabını verdi.

Yargıç, “CPE çalışanı arabada uyuşturucu olup olmadığını bilemedi” dedi ve yazılı delilleri incelerken “görev birimi tarafından alınan mesajın içeriğine ve maddenin nereden bilindiğine” dikkat edilmesi gerektiğini ekledi.

Bir sonraki duruşma, mahkemenin tanıkları sorgulamaya devam etmeyi planladığı 21 Ekim’de yapılacak.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu