Kafkasya Haberleri

RAMAZAN MOLOV İKİ YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Baksan Bölge Mahkemesi, Kabardey-Balkar sakini Ramazan Molov’un 2018’de Kendelen yakınlarındaki protesto eylemi sırasında bir polis memurunu bacağından yaraladığına dair davada karar verdi.

Kavkaz Uzel’in bildirdiğine göre, Kabardey-Balkar sakini Ramazan Molov, bir kolluk görevlisinin sağlığına zarar vermekle suçlanıyordu. İlk olarak bu yıl 15 Ocak’ta mahkeme huzuruna çıkan Molov’un avukatı son duruşmada, müvekkilinin aracıyla kasıtlı olarak güvenlik görevlisine zarar verdiği suçlamalarını reddetmişti.

Baksan Bölge Mahkemesi bugükü duruşmada, Psykod sakini Ramazan Molov’un Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 318. Maddesinde ifade edilen “Resmi görevlerini yerine getiren yetkililere karşı şiddet kullanmak” suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bir mahkeme yetkilisi kararın 10 gün içinde yürürlüğe gireceğini belirtirken, savunma kanadı karara itiraz edeceklerini söyledi.

Mahkeme oturumunu halktan temsilciler, medya ve Molov’un yakınları takip etti.

Savcılığın iddiasına göre Ramazan Molov, 19 Eylül 2018’de Zayukovo köyü yakınlarında izinsiz bir yürüyüşe katıldı. Çıkan arbedede saklanmak için arabasına bindi. Bu sırada Kabardey-Balkar İçişleri Bakanlığı OMON biriminin komutanı Andzor Cherkesov aracın kapısını açtı ve Molov’un motoru kapatmasını ve arabadan inmesini istedi. Ancak sanık itaat etmek yerine aracını geri vitese taktı ve bu da Çerkesov’un bacağının arabanın kapısıyla yer arasına sıkışmasına neden oldu. Davanın materyallerinde, güvenlik görevlisinin sol bacağında bir sıkıştırma kırığı oluştuğu belirtiliyor.

Ramazan Molov ve avukatı Bela Dautokova ise otomobille ilgili tüm durumun hayali olduğunu ve Cherkesov’un başka koşullar altında yaralanabileceğini savunuyor. Adli tıp uzmanlarının vardığı sonuçlara göre ise yaranın “toplu bir kavga sırasında sınırlı etki alanına sahip sert bir cisimle vurularak” alındığı belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu