Federasyondan HaberlerHaberlerYılmaz Dönmez

İsrail’de Yaşayan Çerkesler ve Dürziler Hükümetin Hazırladığı 5 Yıllık Bütçe Yasa Teklifini Protesto Etti.

İsrail’de yaşayan Çerkesler ve Dürziler özel bir statüye sahiptirler. Her bütçe yılında bu iki etnik halkın yerel yönetimlerine (belediyelere) yaşadıkları bölgenin şehir planlaması ve idamesi kapsamında alt ve üst yapı ihtiyaçları ve kültürlerinin yaşatılması için bütçeden belirli bir miktarda bir ödenek aktarılıyordu. Bu bölgelere aktarılan ödeneklerin, yasada belirtilen esaslar dâhilinde harcanması da yine yerel yöneticilerin inisiyatifine bırakılmıştı.

Ancak bugünlerde İsrail Hükümetinin hazırladığı ve uygulamaya koymayı düşündüğü yeni 5 yıllık bütçe planlama yasa teklifi taslağında bahse konu bölgelere ayrılan bütçe kısıtlandığı gibi, harcama esasları yetkisi merkezi hükümete devrediyor.

Bu nedenle İsrail’de yaşayan Çerkesler ve Dürziler bugün (07.05.2020) Golon Yol Kavşağında hükümetin hazırladığı yeni 5 yıllık bütçe teklif yasasını protesto ettiler. Protestocular hükümetin bu yasa teklifini geri çekmesini ve uygulamaya bir önceki yasada olduğu gibi devam edilmesini istiyorlar. İsrail’de yaşayan Çerkes ve Dürziler bahse konu yasa teklifi geri çekilinceye kadar protestolara devam edeceklerini belirtiyorlar.

Çerkes Dernekleri Federasyonu olarak İsrail’de yaşayan kardeşlerimizi haklı protestolarını destekliyor ve her zaman yanlarında olduğumuz ilan ediyoruz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bir Yorum

  1. Hakkari’nin Kendi bayrakları ile arayabilmeleri güzel. Umarım güzel sonuçlar alabilirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu