Diaspora HaberleriHaberlerYılmaz Dönmez

Oset Alan Kültür ve Yardım Vakfı Anavatanlarındaki Kardeşlerine Zor Günlerinde Yardım Elini Uzattı.

Oset Alan Kültür ve Yardım Vakfı Anavatanlarındaki Kardeşlerine Zor Günlerinde Yardım Elini Uzattı.

Korona Virüs hastalığının tüm dünyayı sardığı ve birçok gelişmiş ülkenin dahi bu bulaşıcı hastalık ile mücadele konusunda zorlandığı günlerde; İstanbul’da bulunan Oset Alan Kültür ve Yardım Vakfı, Anavatanlarındaki kardeşlerine zor günlerinde yardım elini uzattı.

 

İstanbul Alan Kültür ve Yardım Vakfı Başkanı Sayın Sadrettin KUŞOĞLU’ndan aldığımız bilgilere göre;

Yaklaşık bir ay önce Kuzey Osetya Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul Alan Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sadrettin KUŞOĞLU telefonla aranarak Türkiye’den bedeli mukabil Korona Virüs hastalığına karşı sağlık çalışanları ve vatandaşları için koruyucu tıbbi malzeme almak istediklerini bildiriyor.

Başkan KUŞOĞLU, kardeşlerinden gelen bu talep üzerine derhal harekete geçiyor. Öncelikli olarak konuyu Oset Alan Vakfı kurucusu, ülkemizin önce gelen sanayicilerinden Oset kökenli iş insanı Şerif KANIT ile paylaşıyor. Şefik bey; kardeşliğin böyle zor günlerde gösterilmesi gerektiğini söylüyor, Kuzey Osetya’dan istenen malzemeleri temin edebileceğini ve bedelini de kendisinin ödeyeceğini bildiriyor. Bu gelişme üzerine Başkan KUŞOĞLU çok zorlu bir sürekten sonra malzemelerin ihraç işlemini çözüyor ve malzemelerin transfer işlemleri dâhil bütün organizasyonu başarıyla gerçekleştiriyor.

Oldukça zorlu ve zahmetli bir süreçten sonra Oset Alan Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve Yurtsever  Osetler tarafından Kuzey Osetya’ya;

* 4000 Adet Doktor Koruyucu Tulumu,

* 3000 Adet Doktor Maskesi ve

* 10.000 Adet Normal Maske, geçen hafta itibariyle gönderiliyor ve bugün (04.05.2020-Pazartesi) malzemelerin Kuzey Osetya’ya ulaştığı teyit ediliyor.

“Kardeş, Kardeşi İçin Yaşar”

Oset Alan Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Anavatandaki kardeşlerine zor günlerinde yardım elini uzatarak diasporada yaşayan tüm Kuzey Kafkasya Halklarına örnek olmuştur. Başta Sayın Başkan KUŞOĞLU ve İş Adamı Şerif KANIK bey olmaz üzere bahse konu organizasyonda emeği geçen ve katkı sağlayan Osetya Yurtseveri kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bir Yorum

  1. Merhabalar bir düzeltme yapmak istiyorum iş insanının ismi Şefik değil Şerif Kanık tır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu