Kafkasya Haberleri

ARSEN KANOKO’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ: NALÇİK’TEKİ OTELİNİ HASTANEYE ÇEVİRİYOR

Kabardey Balkar Cumhuriyeti eski Devlet Başkanı Arsen Kanoko Covit -19 salgınıyla mücadeleye aktif olarak katılma kararı aldı. Kanoko, Nalçik’te bulunan 160 yataklı otelini hastaneye çevirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim edecek. Arsen Kanoko facebook hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sevgili dostlarım!

Kabardey-Balkar sakinleri!

Dünya ve ülkedeki koronavirüs salgını ile ortaya çıkan zorluğun farkındayım ve ben de salgın ile mücadele etmeye karar verdim. 160 yataklı İntur Hotel “Sindika”yı Sağlık Kompleksi olarak düzenleyip sağlık bakanlığının emrine tahsis edeceğim.

Ayrıca, İNTUR otelini tıbbi olarak donatmak için, ventilatör cihazları ve koronavirüs için özel test ekipmanı satın almak üzere Çinli bir şirketle görüşüyoruz.​ Buna ek olarak, önümüzdeki hafta sonuna kadar cumhuriyete teslim edilecek 100 bin tıbbi maskeyi ücretsiz olarak insanlarımıza dağıtacağız.

Sindika Holding şirketi, Kabardino-Balkar’ın nüfusunu koruma önlemleri için tüm desteğini vermeye hazırdır.

Cumhuriyet’te hastalar olmasına üzüldüm. İyileşme sürecinde olmaları ise iyi haber. Onlara acil şifalar diliyorum.

Komplikasyonlara daha çok eski nesil insanlar maruz kaldığı için, onlar özellikle dikkatli olmalı, dış ortamla temasları bir süre kısıtlanmalı, ürün ve ilaç satın almalarına yardım edilmedir.

Viral kriz gösteriyor ki, bu topraklarda hepimiz aynı teknedeyiz; sadece politik, ekonomik olarak değil, sosyal olarak da yakından bağlıyız. Ve binlerce insanın sağlığı ve yaşamı, beher insanın bilinç, sorumluluk ve eylemlerine bağlı.

Eminim epidemiyologların tavsiyelerine bağlı kalarak, gerekli karantina şartlarına uyarak bu talihsiz süreçle başa çıkabiliriz.

Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın! Herkese sağlık diliyorum!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu