Federasyondan Haberler

ÇERKES-FED GENEL KURULU-7- / AK PARTİ AVCILAR İLÇE BAŞKANI YAŞAR KARAARSLAN’IN KONUŞMASI

Çerkes Dernekleri Federasyonu 3. Genel Kuruluna katılan AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan da bir selamlama konuşması yaptı.

Karaarslan’ın konuşması şöyle:

Saygıdeğer misafirler,

Saygıdeğer delegeler ve hazirun.

Hepinize hoş geldiniz diyor, saygıyla selamlıyorum.

Çerkes Dernekleri Federasyonu bugün burada pek çok farklı simayı bir araya getirdi. Öncelikle bu programı organize ettiği için Federasyonumuza teşekkür ediyorum.

Ancak şuna da dikkat etmemiz gerekir: özellikle Adige derneklerimiz yaklaşımları ile bir yerin arka bahçesi olduğuna izlenimi vermemelidir. Bunu thamatelerimizin affına sığınarak söylüyorum. Bugün buradaki durum belki biraz doğaçlama gelişmiş olabilir ancak bu konularda biraz daha hassas olunmasında fayda var diyorum.

Ben herhalde İstanbul’un tek Adige İlçe başkanıyım. İlçe Başkanı olduğumuzda Federasyonumuz temsilcileri nazik ziyaretleriyle beni onurlandırmışlardı, bunun için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.

Ben aynı zamanda bu genel kurulun da bir üyesi olarak buradayım.

Adigeler’de bölünmek sanki bir adet haline gelmiş vaziyette. Kopuş üstüne kopuş yaşanıyor maalesef. Büyüyeceğimiz yerde giderek küçüldüğümüzü hissediyorum. İnşaallah bu federasyonumuz ve diğer federasyonlarımız bunların tedbirini alacaktır diye de düşünüyorum.

Bizim şunu yapabilmemiz lazım: Federasyonlarımızın sayısının çoğalmasında bir beis yok ama üst çatıda birleşebilmemiz lazım. Çerkes Birliğinde bir araya gelebilmemiz lazım. Hangi görüşten, hangi fikirden olursak alalım kol kola girebilmemiz lazım. Ancak bu atmosferi 21 Mayıs törenlerinde bile hissedemiyoruz. En fazla hissetmemiz gereken günlerden birisi o gün halbuki. Yavaş yavaş mı oluyor bilmiyorum ama buna büyüklerimizin, thamatelerimizin çözümler üretmesi gerekir diye fikrimi beyan etmek istiyorum.

Ben daha fazla vaktinizi almak da istemiyorum. Aramızda değerli misafirler var. Hepinize ve özellikle de dışarıdan gelen misafirlerimize tekrar hoş geldiniz, safalar getirdiniz diyor; inşaallah gönlünüze göre bir Türkiye ziyareti gerçekleştirirsiniz diye de temenni ediyorum.

Allaha ısmarladık.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu