Federasyondan Haberler

ÇERKES-FED GENEL KURULU -5- / ÇDP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNSEL AVCI’nın KONUŞMASI

Çerkes Dernekleri Federasyonu 3. Genel Kuruluna katılan ÇDP Genel Başkan Yrd. Prof. Dr. Günsel Avcı bir konuşma yaptı.

Avcı’nın konuşması şöyle:

PROF. DR. GÜNSEL AVCI

ÇDP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI   

Sayın Başbakanımız,
Değerli milletvekillerimiz,
Yurt dışından gelen değerli konuklar,

STK’larımızı değerli temsilcileri ve değerli konuklar,
Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Çoğulcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Sayın Faruk Arslandok Bursa’da parti örgütlenmesi ile ilgili önemli bir toplantıda olduğu için bu programa katılamadı, Genel Başkan Yardımcısı olarak kendisi adına sizleri saygıyla selamlıyorum.

Çoğulcu Demokrasi Partimiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Çerkeslerin ve Çerkesler gibi kültürleri yok olma tehlikesi altında olan halkların temsilcisi olmak üzere, bu kültürü korumak adına devletten bazı taleplerin takipçisi olmak amacıyla kurulmuş bir partidir.

Biz parti olarak Çerkes Dernekleri Federasyonumuzun  çalışmalarını takdirle izliyoruz. Özellikle Çerkes Dernekleri Federasyonu’muzun Suriye’de mağdur durumda olan vatandaşların Türkiye’ye gelişi, burada kamplara yerleştirilmesi ve binlercesinin vatandaşlık alması konusundaki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.

Ayrıca başka ülkelerde mağdur durumda olan soydaşlarımıza sahip çıkması ve onların arkasında olması, bu konuda gerekli eylemlerin yapılması konusunda Çerkes Dernekleri Federasyonumuzun çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.

Çerkes Dernekleri Federasyonu bu konularda her zaman devletimizin desteğini alabilmiştir.

Bizim taleplerimizi dile getirdiniz sayın başkanım ama bu arada Çerkesçe yayın yapan televizyon konusu çok önemli. Yeni seçilen yönetimin çalışmalarını bu konuda özellikle yoğunlaştırmasını da dileyerek, seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyoruz.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu