Federasyondan Haberler

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU 3. GENEL KURULU BAŞARIYLA TAMAMLANDI -1-

Çerkes Dernekleri Federasyonu 3. Genel Kurul’u 26 Ocak 2010 tarihinde Şişli Cevahir Otel’de yapıldı. Federasyon delegeleri, siyasi partiler, sivil toplum temsilcileri ve Türkiye dışındaki Çerkes diasporası temsilcilerinden oluşan ve yaklaşık 300 kişinin takip ettiği genel kurul, Türkçe, Çerkesçe, İngilizce dillerine simultane tercüme edildi ve yedi saatte tamamlandı.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen genel kurul, Genel Başkan Nusret Baş’ın açış konuşmasıyla başladı. Birinci bölümde siyasi parti temsilcileri ve anavatan Kafkasya’dan gelen misafirler ile Kanada,  Almanya, İsrail, Ürdün, Suriye Çerkes Diasporası temsilcileri söz aldılar. (Katılımcıların konuşmaları sonraki haberlerde detayları ile yayınlanacak.)

İkinci bölümde ise yeni yönetim kurulunun seçilmesi süreci icra edildi. Mustafa Saadet’in Divan Başkanı seçilmesi ile başlayan programda Yılmaz Dönmez tarafından faaliyet raporu, Erol Karayel tarafından Denetleme Kurulu raporu, mali rapor okundu, ayrı ayrı yapılan oylamalarla mevcut yönetim ibra edildi.  Daha sonra tahmini bütçe genel kurula sunuldu.  Ardından önerilen tüzük değişikliği oylandı ve genel kurulca oy birliği ile kabul edildi.

Yeni yönetime tek liste aday oldu. Oylamaya sunulan liste genel kurulca oybirliği ile kabul edildi. Peşi sıra yapılan dilek ve temenniler konuşmasından sonra Divan Başkanı genel kurulu kapattı.

Çerkes Fed’i yeni dönemde temsil edecek yönetim şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

  1. Nusret Baş,
  2. Necati Şahin,
  3. Yılmaz Dönmez,
  4. Vahip Küçük Yedek,
  5. Halis Din,
  6. Ayşe Pişkin,
  7. Nurettin Güner,
  8. Ömer Demir,
  9. İlhan Temel,
  10. Sema İnce,
  11. Fatih İzci

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

  1. Mustafa Saadet
  2. Yusuf Taş
  3. Gürkan Ağırbaş

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

  1. Said Bolat,
  2. Nazmi Taşar,
  3. Esat Burak İnce,
  4. Erol Karayel,
  5. Kader Demir,
  6. Ercan Özgür

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ

  1. İlhami Demir,
  2. Berat Kılınç,
  3. Halil Elbir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu