Kafkasya Haberleri

MARTİN KOÇESOKO’NUN EV HAPSİ KALDIRILDI

Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi Martin Koçesoko’nun ev hapsinin uzatılmasıyla ilgili bölge mahkemesinin verdiği kararı iptal etti. Böylece Martin’in ev hapsi kaldırıldı ve yargılanması tutuksuz devam edecek.

KBC İNSAN HAKLARI DERNEĞİ BAŞKANI VALERİ HATAJUKO DAVAYI TAKİP EDENLER ARASINDAYDIBölge mahkemesinin itirazını değerlendiren avukatlar,  delillerin yetersizliğinin yanı sıra özellikle davanın gizli tanığı Mkrtumyan’ın geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, onlarca farklı ceza davasına sistematik biçimde “tam zamanlı” tanık olarak katıldığı, kasıtlı olarak soyadını çarpıtıp kendisini MkrtLyan olarak adlandırdığı ve bu tanıkların uzun zamandan beri kolluk kuvvetlerine bağlı olduklarının da ortaya çıktığını belirttiler.

Martin Kochesoko’nun tutukluluğunu sosyal faaliyetleri ile ilişkilendiren savunma avukatları, ev hapsinin sona erdirilmesini talep etti.

Tarafları dinleyen Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi, Martin Koçesoko’nun ev hapsinin uzatılmasıyla ilgili bölge mahkemesinin verdiği kararı iptal ederek Martin’e özgürlüğünü iade etti.

Martin Koçesoko’nun davası tutuksuz olarak devam edecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu