Diaspora Haberleri

MERZİFON’DA ÇERKES KÜLTÜREVİ İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Merzifon Belediyesi tarafından yapılacak olan Çerkes Kültürevi için temel atma töreni düzenlendi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Bahçelievler Mahallesi’ndeki törende yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalar ve yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Merzifon’un her alanda model gösterilen bir ilçe olduğunu anlatan Kargı, ilçede hayata geçirilecek projeleri vatandaşlardan gelen taleplere göre belirlediklerini aktardı.

Kimseyi ötekileştirmeden, etkin köken ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalıştıklarına dikkati çeken Kargı, şunları söyledi:

“Bir belediye olarak Çerkesevi yapmak maddi yönüyle çok kolay ama öyle bir şey yapalım ki, herkesin iştirak edebileceği, katkı sunacağı bir çalışma olsun. Şehrimizi her zaman söylediğim gibi birlikte yönetiyoruz. Bu topraklarda bir bütün olarak yaşıyoruz. Milli Mücadelede kimse yanındakine ‘Sen Çerkes misin, Alevi misin, Kürt müsün?’ diye sormadı. Herkes bu ülkenin bekası için mücadele etti. Biz biriz, beraberiz. Ayrışmadık, asla da ayrışmayacağız. Şehrimize kazandıracağımız Çerkes Kültürevi, bunun en güzel örneklerinden birisi olacak.”

Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Dönmez ise yapılacak kültürevi sayesinde Merzifon’un bir eksiğinin daha giderilmiş olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından dualarla Çerkes Kültürevi’nin temeli atıldı.

Törene Merzifon Kafkas Kültür Derneği Başkanı Fatih İzci ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu