Federasyondan Haberler

YAKUTSK’DAKİ ULUSAL OKUL, RUSÇA KONUŞAN ÇOCUKLARI OKULA KABUL ETMEDİ

Yakutsk’ta bazı ebeveynler, Aiyy Kyhata Ulusal Okulu’nun Rusça konuşan çocukların eğitime kabul edilmemesini şikayet ettiler.

www.ykt.ru portalında yer alan habere göre, bazı öğrencilerin ebeveynleri ve bir kısım kent sakini, okul yönetiminin Rusça derslerin açılmasına karşı çıktıklarını iddia etti.

Habere göre olay, bazı velilerin kent okullarından birinin kapanması sonrası çocuklarını Aiyy Kyhat’a göndermeye karar vermesiyle ortaya çıktı. Okul yönetimi, Rusça konuşan çocukların kayıt yaptırmasını “eğitim ve öğretim müfredatını” etkileyebileceği gerekçesi ile kabul etmedi.

Bunun üzerine cumartesi günü kentin belediye başkanı Sardana Avksentiev okul yetkilileriyle bir araya geldi. Avksentiev eğitim kurumunun mahallenin tüm çocuklarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Facebook sayfasında bir açıklama yapan Başkan Avksentyeva, “Cumhuriyetimizde iki devlet dili var: Rusça ve Yakutça. Buna göre, ülkede yaşayan herhangi bir çocuğun ebeveyni, birinci sınıfa kabul için başvurduğunda çocuğunun eğitim dilini de belirler: Yakutça veya Rusça” dedi.

Daha önce, Yakutsk Eğitim Dairesi Başkanı Alexei Semenov, Rusça konuşan çocukların ebeveynlerinin bu okula kabul edilmediği bilgisini doğrulamıştı. Semenov, “Durumdan bir çıkış yolu bulunacağı” ve çocukların şehrin diğer eğitim kurumlarına dağıtılacağı sözü vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu