Kafkasya HaberleriSanat/Edebiyat

‘MAHAZ’ FİLMİ İSTANBUL’A GELİYOR…

Inar Narmania’nın yönettiği “Benim adım Mahaz” adlı kısa film, 28 Şubat – 3 Mart tarihleri ​​arasında İstanbul’daki KFK Kısa Film Festivali’nde gösterilecek.

“Benim Adım Makhaz” filmi prömiyeri, Abhazya’daki Uluslararası Sohum Film Festivali’nde birincilik ve izleyici ödülünü aldı. Ardından Moskova’daki KONIK Uluslararası Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü”nü, Kaliningrad’da Grand Kısır’da “Özgün Yaratıcılık” ve Arkhangelsk’teki Arctic Açık Festivali’nde de “Kısa Filmin En İyi Yönetmeni” ödülünü aldı.

Inar, İstanbul’daki festivale davet edilmesinin sürpriz olmadığını, bununla ilgili resmi bilgilerin yeni ulaşmasına rağmen, bunu biraz daha erken öğrendiğini belirtti.

“Festivali daha önceden biliyordum. Bana böyle bir festival olacağını ve filmi programda görmek istediklerini yazmıştılar” dedi.

Bu, “Benim adım Makhaz” filminin dokuzuncu festivali olmasına rağmen, Hindistan da dahil olmak üzere daha fazla gösteriye katıldı, ancak hepsi yarışma programı değildi.

İnar’a göre, film özellikle eski Sovyetler Birliği sakinlerinden büyük ilgi görüyor. “Sovyet sonrası topraklarda yaşayan insanlar, filme tepki veriyor.  Avrupa’ya ve diğer ülkelere gelince… İnsanlar bu filmden hoşlanıyor” diyor Inar.

Inar, İstanbul Festivali’nin 30 yıldır gerçekleştiğini ve en ünlülerinden biri olduğunu vurguluyor. Bu yıl katılmak için beş binden fazla kişinin başvuruda bulunduğunu da sözlerine ekliyor.

Genç yönetmen, “Şimdilik gelecek için bir planım yok. Bir şeyler çekmeyi planlıyorum, senaryolar yazdım, ancak şu an realize edebilmekten çok uzağım” diyor.

“Benim adım Makhaz” Mikhail Lakrba’nın eserlerinden esinlenilerek çekilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu