Kafkasya Haberleri

Kırımşamhalov Cinayetinin Aydınlatılması İçin Putin’e Müracaat Ettiler

Karaçay Çerkes Cumhuriyeti sakinleri, Vladimir Putin’den üzeri örtülen yüksek profilli bir suçun soruşturulması için yardım talebinde bulundu.

İSLAM KIRIMŞAMHALOV

Karaçay-Çerkes Ulusal Meclisi Üyesi Karaçay politikacı İslam Kırımşamhalov, 13 Ocak 2009’da Cumhuriyet Meclisi’nden evine dönerken öldürülmüştü.

Bilinmeyen bir kişi, KÇC Yüksek Mahkemesinin karşısında bulunan ücretli otoparkın içindeki Kırımşamhalov’a en az beş kurşun sıkmış, üç kurşun isabet eden Kırımşamhalov olay yerinde ölmüştü.

Kırımşamhalov seçimlerden altı hafta önce Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Ulusal Meclisine (Parlamento) seçilmişti. İslam Kırımşamhalov yüksek umutları olan saygın bir kişi olarak tanınıyordu. Cinayete kamuoyunun tepkisi sert oldu. Milletvekili İslam Kırımşamhalov’u son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.

Olayın üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçti ancak ünlü bir politikacıyı hedef alan cinayet hâlâ çözülmüş değil. Bunun üzerine harekete geçen “Karaçay Halkları Kongresi” temsilcileri Vladimir Putin’e müracaat ederek yardım isteme kararı aldı. “Karaçay Halkları Kongresi” aracılığıyla Rusya Cumhurbaşkanı’na açık bir mektup gönderen vatandaşlar, Kırımşamhalov cinayetinin çözülmeden bırakılmasının toplumu hayal kırıklığına uğrattığını ve kanun uygulamalarına ve devlet makamlarının çalışmalarına güvensizlik meydana getirdiğini belirtiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu