Kafkasya Haberleri

RUSYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, ÇERKESLERİN, VATANDAŞLIK ALMA PROSEDÜRÜYLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALMA SÖZÜ VERDİ

Rusya İçişleri Bakanlığı, Çerkeslerin Suriye’den gelen soydaşlarının basit bir şekilde Rusya vatandaşlığı almalarına ilişkin isteklerini dikkate alacak.

Krasnodar “Adyghe Khasa” başkanı Asker Soht’un belirttiğine göre, aktivistler gönderdikleri mektupla iki hususu dile getirdiler: Birincisi Çerkeslerin durumunun “dikkate alınması”, diğeri de “dikkati hak ettikleri” idi.

SOHT: “SONUÇ ÇIKARMAK İÇİN ÇOK ERKEN” 

Daha önce, Federal Meclis, “Rusya Federasyonu Vatandaşlığına Dair ” yasada, devlet başkanına “Basitleştirilmiş bir şekilde Rus vatandaşlığını kazanma hakkına sahip yabancı vatandaşların insani amaç kategorileri ile tanımlanması” yetkisini veren değişiklikleri kabul etmişti.

Kamu aktivistlerinin hassasiyeti, Rusya Federasyonu’nda geçici oturma izni ile kalan Adigey, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkesya’da ikamet eden Suriye’li Çerkeslerle ilgili. Bu girişimin, Suriye’den gelen ve Rusya Federasyonu’nda yaşayan Çerkes soydaşların entegrasyon sürecinin kendilerine vatandaşlık sağlanması yoluyla tamamlanmasına katkıda bulunacağını belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu