Diaspora Haberleri

ESTONYA MERKEZLİ ADİGE DANS TOPLULUĞU ‘TEREK’ ÖDÜLE DOYMUYOR

Petersburg’da düzenlenen Ulusal Halk Dansları Ödüllü Yarışmasında Adige dans kültürünü, tek yabancı katılımcı grup olan Tallinn’den (Estonya) gelen Terek Dans Grubu temsil etti.

Terek, bu prestijli yarışmada 2. oldu. Yenilikçi dans grubu, 2006 yılında Çerkes ve diğer halklar arasındaki kültürel ve sosyal bağları geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla kurulmuş. Kurma fikri, Tallinn’de yerleşmiş ve güçlü bir aile olan Arthur ve Ilona Thagazitov’a ait. Topluluk ismini, Arthur Thagazitov’un doğduğu kenti ve tüm Kafkasya’yı birleştiren Terek Nehri’nden almış.

Bu küçük ekip geçen süre zarfında, Rusya, Polonya, İsveç, Bulgaristan, Letonya, Litvanya, Sırbistan, Gürcistan’da gerçekleştirilen çeşitli yarışma ve festivallerde birçok ödül almayı başarmış.

Topluluğun kompozisyonu çok uluslu olup, Adighe dansını, sanatını anlama arzusunda olan katılımcılara yer verilmiş. Samimi ortam, takımı uyumlu ve güçlü kılıyor.

Estonyalı Adige dans grubu “Terek”, dansa yeniliği, tazeliği ve ulusal koreografi algısını getirmiş ve bu da topluluğu izleyici için ilginç kılıyor.

Sürekli gelişim içinde ve yenilikçi bir performans gösteren Terek Dans grubu, önde gelen koreograflarla yakın ilişki içinde. Adighe dansının ustalık gerektiren dersleri için Adighe Dans Okulu Müdürü ve Çerkessia topluluğu başkanı Anzor Shorov (Moskova), sanat yönetmeni Igor Atabiev ve Kabardinka halk dansları topluluğundan Asker Alakaev, Naira Haupa, Irina Arhestova’dan faydalanmışlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu