Kafkasya Haberleri

KOBLE MUAMMER CANIDEMİR HAKKINDAKİ KARAR ÜST MAHKEMECE ONAYLANDI

Türkiye’de yaşarken, Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrası 1993 yılında anavatanına dönen, orada evlenerek vatandaşlık alan ve kendine yeni bir hayat kuran Muammer Canıdemir, 1997 yılında ikamet teskeresinde beyan edilen yerde bulunamadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmeye çalışılıyor.

9 Ağustos’ta Soçi Şehir Mahkemesi’nde görülen davada bu gerekçeyle sahip olduğu “Rusya vatandaşlığının iptali” kararı çıkan Canıdemir, bir üst mahkemeye temyize başvurmuştu.  13 Aralık’ta Krasnodar Temyiz Mahkemesi’nde görülen temyiz davasında Soçi Şehir Mahkemesi’nde hakkında verilen karar tasdik edildi.

Zaman aşımı başta olmak üzere tüm lehte deliller yok sayılarak ve hiçbir hukuki gerekçeye dayandırılmadan verilen keyfi kararla, Muammer Canıdemir, “vatandaşlığı elinden alınarak sınır dışı edilme” zulmüne biraz daha yaklaştırılmış oldu.

Koble Muammer’in bu aşamadan sonra bir üst mahkemeye itiraz hakkı ve daha sonra da yargıtaya müracaat hakkı bulunuyor. Bu süreçlerde da alınan karar tasdik edilirse Canıdemir için Rusya’daki iç hukuk yolları tükenmiş olacak ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılabilme hakkı doğacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu