Diaspora Haberleri

ADIGEYLİ MİSAFİRLERİMİZ DİASPORA MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Çerkes Dernekleri Federasyonu’nun koordinasyonunda çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Adıgey Cumhuriyeti temsilcileri anavatana dönmeden önceki son gecelerinde diaspora mensupları ile geçirdi.

13 Aralık akşamı Çerkes Dernekleri Federasyonu’nda gerçekleştirilen programda Adıgey Parlamentosu Başkanı Azamat Gerimov, Adigey Adige Xase Başkanı Ramazan Tlemeshok, Adigey Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Askarbiy Kardanov, Müftü Yardımcısı Mukhamed Khasani, Adıgey Televizyonu spikeri Teşu Svetlana, Çerkez Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nusret Baş, Çerkez Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Dönmez konuşmacı olarak yer alırken, kalabalık bir dinleyici grubu da izleyici olarak katıldı.

Ramazan Tlemeshok Adige Xase’nin çalışmaları ve Türkiye’de yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdikten sonra diaspora ile ilişkilerini artırmak istediklerini, Çerkes Fed’in partnerliğinde bu sürece katkıda bulunacaklarını söyledi.

Peşisıra söz alan Adıgey Müftüsü Askarbiy Kardanov ve Müftü Yardımcısı Mukhamed Khasani de Adıgey’de dini yaşantı hakkında bilgi vererek, müftülüğün tüm izinlerini aldığı imam hatip okulunu hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra soru cevap şeklinde ilerleyen sohbette Kafkasya’da meydana gelen deportasyon olayları, anadili eğitimi ile ilgili gelişmeler, televizyon yayıncılığı, dini yaşamla ilgili konular v.b. konular ele alınarak tartışıldı.

Hararetli konuşmaların yapıldığı program ilerleyen saatlerde misafirlerin diaspora mensuplarıyla vedalaşmasıyla sona erdi.

Adıgey heyeti 14 Aralık gecesi Türkiye’den ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu