Diaspora HaberleriHaberler

Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Kadın ve Demokrasi Vakfını (KADEM) Ziyaret Etti.

Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Yönetim Kurulu ve Üyeleri 14 Haziran 2018 arife günü Kadın ve Demokrasi Vakfı’nı(KADEM) ziyaret etti. Ziyaret KADEM’in İstanbul-Çamlıca’daki Merkezinde gerçekleşmiş olup ziyarete ÇER-KAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile birlikte KADEM’in Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Sayın Esra Erdoğan Albayrak katıldı.

İki kadın sivil toplum örgütünün bir araya geldiği ziyaret oldukça samimi ve kadın kadına bir sohbet kıvamında gerçekleşti.

Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar ÇER-KAD heyetine; 2015 yılında kurulan vakfın, yüksek öğrenim çağındaki kız öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve akademik başarılarına destek olmak, özgüven sahibi ve güçlü genç kadınlar yetiştirmek, kadına şiddet ve erken yaşta evliliklere karşı durmak amacı ile gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇER-KAD Başkanı Prof.Dr.Günseli Şurdum Avcı; Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneğinin tarihi geçmişi ile birlikte  kuruluş amacını ve faaliyet alanlarını ifade ettikten sonra;

* Çerkes toplumunda kadının yeri ve önemi hakkında bilgiler vermiş,

* Çerkeslerin kimlik, kültür  ve ana dillerini yaşatmak için yürüttükleri çalışmaları anlatmış,

* Dünyada en çok Çerkes nüfusunun yaşadığı Türkiye Cumhuriyetinde Çerkeslerin çok acil 24 saat Çerkesçe yayın yapan bir televizyon kanalına ihtiyaçları olduğunu belirtmiş,

* Çerkeslerin devletten talepleri ve bu taleplerin karşılanması konusunda pozitif bir ayrıcalık beklediklerini söylemiştir.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantının sonunda, iki kadın derneğinin, gelecekte Ülkemizin kadınlarına ve kültürel zenginliğimize katkı sunacak hizmetlerde işbirliği yapabileceği sonucuna varıldı.

Çerkes Dernekleri Federasyonu

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu