Federasyondan HaberlerHaberler

Erbaa’lı Çerkesler İftarda Buluştu.

Çerkes Dernekleri Federasyonu ve bağlı dernekleri olan Erbaa, İverönü, Kozlu ve Meydandüzü Çerkes Dernekleri tarafından ortaklaşa 14 Haziran 2018 arife günü akşamı İverönü Köyü girişinde düzenlenen iftar programına Erbaa (10 Çerkes Köyü) ve civar il ve ilçelerdeki Çerkesler çok yoğun bir ilgi gösterdi. Yaklaşık 2500 Çerkesin katılımı ile gerçekleşen iftar programına; Erbaa Kaymakamı, Erbaa Belediye Başkanı, Millet Vekilleri ve Millet Vekili Adayları ile Siyasi Parti Temsilcileri, başta Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı olmak üzere çok sayıda Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Üyeleri de iştirak etti.

Erbaa’lı Çerkeslerler İftarda Buluşuyor Programı, iftar öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra ilk olarak Tertip Komitesi ve İverönü Çerkes Derneği Başkanı Sayın Abdullah Taşar, katılımcılara bir teşekkür konuşması yaparak bu programı her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getireceklerini ifade etti. Daha sonra Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Nusret Baş yaptığı konuşmada katılımcılara Çerkeslerin Kuzey Kafkasya’dan Anadolu topraklarına gelişi ile ilgili tarihi süreci anlatarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ayrıca Çerkeslerin yaşadıkları sorunları ve bu sorunların çözümü noktasında devletten olan taleplerini çözüm önerileri ile birlikte dile getirdi ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Daha sonra sırası ile İstanbul SSK İlk Başkanı Murat Göktaş, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan birer konuşma yaparak katılımcıları selamladılar.

Bayram öncesi binlerce Çerkesin bir araya gelme şansını bulduğu program hep birlikte yenen iftar yemeğinden sonra uzun sohbetler şeklinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Çerkes Dernekleri Federasyonu

 

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu