HaberlerKafkasya HaberleriYılmaz Dönmez

2018 Yılı Adigey’in En İyi Öğretmeni Yarışmasını Yevgeniy Lebedev Kazandı.

Adigey Cumhuriyeti Başkanı Kumpıl Murat “2018 yılın en iyi öğretmeni” isimli yarışmada birincilik ve eşit dereceler elde edenleri tebrik etti. Etkinliğe AC Devlet Meclisi-Xase Thamatesi Vlademir Narojne AC, Yerel İdareler Eğitim Daireleri Temsilcileri ve Bilim Bakanı Cerase Anzavur ve diğer resmi görevliler katıldı. Kumpıl Murat; – Cumhuriyet eğitim sisteminin yanı sıra ülke bölgesel eğitimin gelişmesi yönündeki çalışmalar, eğitim sisteminin geliştirilmesi ve eğitimde öğretmenlerin önemi konusunda bir konuşma yaptı.

Yarışma sonuçlarının jüri tarafından değerlendirilmesi sonucu Adigeyin en iyi öğretmeni olarak Cumhuriyet Gimnazyumu öğretmenlerinden Yevgenıy Lebedev seçildi. Birincilik sertifikası ve 100 bin rublelik para ödülü ve yarışma baş ödülü olan ‘Kristal Pelikan’ kendisine takdim edildi.

Söz konusu yarışmada Maykop Rayonu 22 No.lu Okulu İngilizce Öğretmeni Natalya Balabançuk, Koşhable Rayonu 8 No.lu Okulu Öğretmeni Tatyana Kumaritova, Krasnogvardeyske Rayonu köylerinden Yelenovske 6 No.lu Okulu İngilizce Öğretmeni Tatyana Potrasova, Tevçoj Neşukuaye 8 No.lu Okulu Öğretmeni Yehutle Jane Dereceye girerek 40 Bin Ruble para ödülü kazandı.

Kaynak : Adige Makh Gazetesi. (http://www.adygvoice.ru/wp/adigeyin-en-iyi-ogretmeni-belli-oldu/)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu